2020-04-07 22:21

Sorina Pintea: Este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public. Care este boala gravă cu care a fost diagnosticată

 |  09:26
Sorina Pintea: Este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public. Care este boala gravă cu care a fost diagnosticată

“Dermatomiozită! Din fericire diagnosticată in primele 4 luni, fără afectare musculară” a răspuns fostul ministru al Sănătății atunci când a fost întrebată care este boala gravă de care suferă. Aceasta a mai declarat că boala este în remisie.

Într-un comentariu la postarea de pe Facebook, intitulată ”Viaţa este imprevizibilă”, în care  povesteşte că, în noiembrie 2019, a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, de atunci fiind sub tratament, cu cortizon şi cu imunoglobuline, Sorina Pintea spune că este vorba despre  dermatomiozită.

”Dermatomiozită! Din fericire diagnosticată in primele 4 luni, fără afectare musculară, din fericire”, este răspunsul dat de fostul ministru când a fost întrebată de ce boală suferă.

Dermatomiozita este o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare. Pe lângă afectarea pielii şi muşchilor, frecvent sunt atinse si viscerele, in special tubul digestiv, cordul si plaminii.

"Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat", a scris fostul ministru al Sănătăţii în postarea iniţială.

Sorina Pintea spune că în acest moment, boala este în remisie: "În momentul de faţă, boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public".

În comentariile la postare, fostul ministru al Sănătăţii spune că este tratată de profesorul Ruxandra Ionescu de la Spitalul Sf. Maria, iar la Baia Mare este urmărită de ”două doamne remarcabile, dr. Gabriela Ieremia şi dr.Cristina Truica”.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-04Parerea ta...

BLESTEMUL
04 Feb 2020

Atinsa de blestemele romanilor ?
IOANA
08 Feb 2020

Nici nu ma intereseaza....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine