2020-06-03 13:33

Statul român ar putea da 50 milioane de lei candidaților de la alegerilor locale

 |  22:12
Statul român ar putea da 50 milioane de lei candidaților de la alegerilor locale

Un număr de 702 competitori electorali participanţi la alegerile locale din data de 5 iunie au solicitat rambursarea cheltuielilor electorale, în cuantum total de 49.785.032,28 lei, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Cele mai mari sume sunt cerute de partide, între care PSD, PNL, ALDE, UNPR, UDMR, USB şi PMP. Au depus cereri şi foşti sau actuali primari, cum ar fi Florentin Pandele, George Scripcaru, Dorin Florea, Tudor Pendiuc, Romeo Stavarache.

AEP precizează că termenul de depunere a cererilor a expirat în data de 6 iulie. Conform art. 58 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, în termen de 60 de zile de la data expirării termenului de depunere a cererilor, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează competitorilor electorali sumele plătite pentru campania electorală, scrie News.ro.

Potrivit legii, termenul poate fi prelungit cu 15 zile în situaţia în care pentru verificarea legalităţii încasărilor şi a plăţilor efectuate în campania electorală sunt necesare declaraţii şi documente suplimentare faţă de cele prevăzute de legislaţia în domeniu, mai informează sursa citată.

AEP menţionează că va analiza fiecare dosar de rambursare, ceea ce presupune verificarea tuturor documentelor justificative, pentru a se stabili dacă au fost respectate plafoanele cheltuielilor electorale, sursele de finanţare şi destinaţia contribuţiilor pentru campania electorală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine