2020-08-09 12:58

Ştefănescu acuză şi el Justiţia că are ceva cu PSD. Inculpatul Cosma, baron de Prahova, rămâne preşedintele filialei în ciuda lui Dragnea

 |  21:01
Ştefănescu acuză  şi el Justiţia că are ceva cu PSD. Inculpatul Cosma, baron de Prahova, rămâne preşedintele filialei în ciuda lui Dragnea

În feuda de Prahova a PSD e mare efervescență, ca să nu spunem fierbere: Mircea Cosma, președintele organizației județene, a anunțat că nu mai vrea să stea autosuspendat și se întoarce din nou pe funcție, deși este anchetat, alături de fiul său, de cumnatul premierului Ponta și de Sebastian Ghiță, pentru fapte de corupție. Dar Liviu Dragnea, proaspăt șef al PSD, a anunțat după ședința BPN de luni că l-a numit pe Codrin Ștefănescu să conducă la PSD Prahova, până la alegerile interne. După câteva ore doar, când trimisul lui Dragnea, Codrin Ștefănescu, a ajuns la Ploiești, Cosma i-a dat peste nas președintelui interimar al PSD și a susținut că nici pomeneală: el e președintele filialei „până la conferință”, în toamnă, iar Ștefănescu e, chipurile, coordonator al filialei din partea conducerii naționale pentru organizarea alegerilor interne și atât. Totuși, Cosma a precizat că nu va mai candida pentru șefia partidului pe Prahova și pe care a deținut-o ani și ani la rând.

Dar nu e tot: în ultimul an și jumătate filiala PSD de Prahova a fost condusă de senatorul Daniel Savu, care ar vrea să permanentizeze această stare de lucruri. Așadar el a anunțat că în toamnă va candida pentru a fi președinte ales al organizației. Mai mult, a spus că renunță la toate funcțiile din partid, va rămâne doar senator, și nu vrea să facă parte din echipa care va organiza alegerile din filiala de Prahova, din care va face parte și Ștefănescu și Cosma pentru a nu fi bănuit că influențează scrutinul intern.

Interesant este modul în care a explicat Savu reîntoarcerea lui Cosma din autosuspendare: a făcut-o din motive de sănătate și acum se simte mai bine. Deci nici o legătură cu justiția și faptul că este acuzat de fapte grave de corupție.

La întâlnirea informală a organizației de Prahova, care a avut loc luni la Ploiești, au venit și primari, parlamentari, consilieri județeni și lideri ai filialelor locale. Aceștia l-au primit cu aplauze pe Cosma, prezentat ca președinte al PSD Prahova, semn că aceştia nu se bucură prea tare de venirea lui Codrin Ștefănescu.

„Cineva are ceva cu PSD”

Trimisul lui Dragnea a susținut că el a ajuns acolo la cerere: „Am venit la Prahova în calitate de coordonator, la insistențele domnului Mircea Cosma care, la Biroul Politic Național, a ridicat această problemă, că are nevoie Prahova de un prieten cum sunt eu să pună puțin osul la treabă până când trecem peste etapa asta de alegeri în cadrul PSD, pentru că și PSD Prahova a fost la fel de afectat ca și alte județe”.

Și a explicat ce înseamnă afectat, în opinia lui: „Am fost atacați și vânați zece ani de zile de un regim ticălos. Avem în momentul ăsta 1.185 de primari și consilieri incompatibili. Numai noi, PSD-ul! Cred că nu avem primari, viceprimari sau consilieri județeni și municipali în țară să nu fie sub o anchetă sau sub o vânătoare la nivel național. Nu există județ să nu avem o problemă cu conducerea partidului. Zece ani de zile am fost vânați constant. Am crezut că după noiembrie 2014 lucrurile vor intra pe făgașul normal și o să trăim și noi puțin în normalitate în țara asta. Iată că nu trăim, că vânătoarea continuă”. Potrivit „coordonatorului” pus de Dragnea, au rămas „niște legi băsiste” care afectează „principalul partid” din România și din cauza cărora „ne abatem din ce în ce mai mult de la calea democratică” și „totul e blocat în țara asta”.

Ștefănescu este cunoscut ca unul care atacă în permanență Justiția și acțiunile DNA împotriva corupților. El a ales să exemplifice susținerile sale privind existența unor acțiuni răuvoitoare ale Justiției împotriva PSD prin cazurile lui Dragnea și Ponta. „E o nebunie ce se întâmplă. Se vede clar că cineva are ceva cu PSD-ul. (...) Picătura care a umplut paharul a fost cu Liviu Dragnea care a luat un an cu suspendare pe motiv că a coordonat campania pentru referendum și picătura care a făcut paharul să se reverse a fost faptul că un procuror l-a anchetat pe primul-ministru cu gândul de a da jos un guvern. (...) În momentul ăla s-a produs ceva în partid. (...) Deja avem o situație foarte grea”, a spus Ștefănescu la întâlnirea de la Ploiești. El a mai susținut că trebuie neapărat schimbată Legea incompatibilităților, iar în acest sens va fi demarat un dialog social din septembrie.

Coleg de dosar cu Ghiță și cumnatul lui Ponta

Președinte al CJ Prahova și șeful organizației județene a PSD, Mircea Cosma se află sub control judiciar în continuare, așa cum a stabilit ÎCCJ pe 21 iulie. DNA îl acuză că, „în concret, contra unor sume de bani, reprezentând inițial prețul unor contracte de vânzare-cumpărare terenuri supraevaluate și ulterior un procent din câștigul asigurat celor trei societăți comerciale - inculpatul Cosma, uzând de prerogativele conferite de funcția deținută la nivelul autorității publice județene și beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu, funcționar public având calitatea de director al unor departamente-cheie în CJ Prahova, a facilitat câștigarea de către trei societăți a procedurilor de achiziție publică organizate de consiliul județean ca entitate achizitoare de lucrări și servicii, dar și decontarea cu prioritate a altor lucrări deja efectuate”.

Împreună cu fiul său, Vlad Cosma (deputat), Sebastian Ghiță (deputat, patronul RTV) și cumnatul lui Ponta, Iulian Herțanu, şi cu alți oameni de afaceri, au făcut matrapazlâcuri pentru direcționarea fondurilor europene destinate extinderii canalizării în Comarnic către anumite firme.

Din indiciile pe care le-au găsit până acum, procurorii îi acuză că prin acest grup infracțional au deturnat în folos propriu suma de 7.797.410 lei. De asemenea, prin „practicile evazioniste” ale acuzaților, ar mai fi fost păgubit statul cu suma de 2.515.293 lei, bani care ar fi reprezentat în mod normal taxe, respectiv 1.509.176 de lei TVA şi 1.006.117 lei impozit pe profit.

Sebastian Ghiță și Mircea și Vlad Cosma sunt acuzați că, prin presiunile făcute asupra firmei SC Hidro Prahova SA, aparținând Consiliului Județean, contractele au mers către învinuiții din dosar, apoi au fost obținute prelungiri ale termenelor lucrărilor și plăți ilegale pe durata desfășurării contractului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-28Parerea ta...

SOCIALISTUL
07 Aug 2015

Condamnatul de Dragnea va face praf PSD ul. Probabil asta este intelegerea cu Iohannis. Surprinzator este faptul ca PSDistii destupati nu sau prins sau sustin ideea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz