2020-02-26 00:00

Ştefănescu, ATAC DUR la Iohannis: Devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai sabotor

 |  15:06
Ştefănescu, ATAC DUR la Iohannis: Devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai sabotor

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu susţine că prin anunţul privind legile justiţiei că preşedintele Klaus Iohannis ”devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai fan Monica Macovei, tot mai sabotor” în ceea ce priveşte ideea că trebuie stopate ”abuzurile” unor instituţii. La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că judecătorii Curţii Constituţionale ţin cont în judecarea sesizărilor şi de recomanările Comisiei de la Veneţia, astfel că sesizarea suplimentară a preşedintelui Klaus Iohannis reprezintă un demers care “încearcă să amâne aplicarea legilor”.

Codrin Ştefănescu: Iohannis devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai fan Monica Macovei, tot mai sabotor în ceea ce priveşte ideea că trebuie să stopăm odată abuzurile

”Din ce în ce mai des vedem aceste ieşiri în care Iohannis joacă rolul de comunicator al acestui sistem pe care noi îl numim statul paralel, care încă funcţionează. Nu am văzut să se autosesizeze Iohannis în ceea ce priveşte protocoalele secrete. Nu există pe planeta numită Terra protocoale secrete între serviciile secrete şi parchet, ICCJ, CSM, toate s-au petrecut numai în România. Suntem exemplu negativ total la nivel planetar faţă de ceea ce înseamnă intoleranţă şi dictatură”, a declarat social-democratul la Digi24.

El a susţinut că preşedintele devine un ”agent al acestui sistem”.

”În loc să se autosesizeze la chestiunile astea şi să spună că nu e permis într-o democraţie câştigată cu sânge de generaţia mea acum 29 de ani (...), Iohannis devine un fel de agent al acestui sistem care dovedeşte care e rolul său în această ecuaţie. Dacă el consideră că în această manieră va câştiga un nou mandat la prezidenţiale, eu zic că se înşală total. dar trebuie să mai rezistăm un an şi un pic”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Tăriceanu: Sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia pare mai degrabă un demers care să încetinească sau să amâne momentul punerii în aplicare a legilor justiţiei

“Era de aşteptat ca preşedintele odată ce legile ajung la instituţia prezidenţială să sesizeze CCR. Nu îmi făceam niciun fel de iluzie că nu va recurge la acest instrument. Nu sunt în măsură să vă spun în mod categoric, dar (...) CCR când face controlul de constituţionalitate integrează întotdeauna şi recomandările Comisiei de la Veneţia, deci sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia pare mai degrabă un demers care să încetinească sau să amâne momentul punerii în aplicare a acestor legi”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că trimite la Curtea Constituţională întregul pachet al legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia, el adresând şi un apel CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european.

Preşedintele a precizat că, după ce Curtea Constituţională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-02Parerea ta...

ILIE DE LA SCULăRIE
02 Mai 2018

Vinovatul este printre voi , la vedere. Nu mai puteți acuza pe nimeni de ce se întîmplă. În sportul ăsta , mai este și contraatac, nu numai apărare . O să aveți surpriză și cu mitingul.
ANONIM
02 Mai 2018

Pentru stabilirea adevarului si a normalitatii in RO vis a vis de nenorocirile si atrocitatile ce se petrec in tara dupa 1990 E DE STRICTA NECESITATE INFIINTAREA CURTII MARTIALE SI/SAU SESIZAREA Curtii Penale Internaționale (Tribunalului Penal Internațional) de la Haga .
MAFIA TELE-MORMAN
02 Mai 2018

asa se intampla cand intr-o tara cu peste 12 milioane de votanti ajunge la putere o "majoritate" votata cu 2,5milioane de voturi de fapt de la minoritarii dintr-o etnie binecunoscuta care trimit in parlament asemenea dihanii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine