2020-04-06 15:17

Stolojan a calmat spiritele în PDL. Tökes a scăpat cu “autonomia” întreagă

 |  18:49
Stolojan a calmat spiritele în PDL. Tökes a scăpat cu “autonomia” întreagă

LideriiPDL au ocolit ieri, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, subiectul Laszlo Tökesdeşi cu o zi înainte erau hotărâţi să meargă până la a propune să-i retragăsprijinului politic pentru funcţia devicepreşedinte al Parlamentului European. Europarlamentarul PDL TheodorStolojan a reuşit să-i convingă pe toţi, inclusiv pe premierul Emil Boc căpledoaria lui Tökes privind ieşirea în stradă a maghiarilor pentru a obţineautonomia Ţinutului Secuiesc a fost doar “o declaraţie politică”. Cum democrat-liberaliinu au nici un motiv ca prin acest subiect să-şi supere aliaţii de la UDMR toatălumea s-a liniştit. Stolojan a precizat pentru “Puterea” că declaraţiile lui Tökesvor fi puse totuşi în discuţie în cadrul unei întâlniri dintreeuroparlamentarii PDL şi cei ai UDMR.

Doar declaraţii politice

Potrivitunor surse participante la şedinţa conducerii PDL de ieri, referirile lasubiectul Tökes “au fost slabe”. EuroparlamentarulPDL Theodor Stolojan a declarat pentru “Puterea” că a avut o discuţie cupremierul, între patru ochi, cu privire la atitudinea pe care PDL ar trebui săo aibă cu privire la situaţia creată de declaraţiile pastorului maghiar. “Constituţiae clară şi valabilă pentru toată lumea, inclusiv pentru Laszlo Tökes atâta timpcât este cetăţean român”, a spus Stolojan. El a adăugat că PDL îi retrage “degeaba”sprijinul politic, pentru că nu este suficient ca Tökes să rămână fără funcţiade vicepreşedinte PE, România având doar 33 de parlamentari în grupul PPE (de la PDL şi de laUDMR). Stolojan a mai adăugat că declaraţiile politice făcute de Tökes nureprezintă un argument să-şi piardă funcţia de conducere din cadrul forului europeanşi, de altfel, acesta şi-a retractat declaraţia spunând că nu doreşteindependenţa, ci autonomia. “Nu vom avea niciodată sprijinul vreunei alte ţăripentru a retrage sprijinul politic unui europarlamnetar care are imunitate,doar pentru decraţiile sale politice. A făcut o declaraţie politică în România,o declaraţie care pe noi ne deranjează foarte, foarte mult, dar ar trebui cadomnul Tökes să încalce flagrant normele Parlamentului European pentru a i seretrage funcţia de vicepreşedinte”, a mai spus Stolojan. De altfel, Stolojan aspus chiar înaintea începerii şedinţei BPN că în Parlamentul European “nu esteo joacă”, adică azi îi dai cuiva sprijinul politic mâine îl retragi.

Opoziţia cere retragerea decoraţiei

Dacă PDL a trecut cu uşurinţă peste declaraţialui Tökes, liberalii i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu să-i retragăeuroparlamentarului decoraţia Ordinul Steaua României. “Sunt două chestiunicare,după părereanoastră, ar trebui făcute. În primul rând, cei dela PDL ar trebui să-i retragă sprijinul politic domnului Tökes.În al doilearând, am constatat că preşedintele României l-a decorat, în decembrie 2009, cuOrdinul Steaua României. În opinia noastră, această decoraţie trebuie retrasă”,a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

ERETELE
26 Iul 2010

Piciule,esti depasita de subiect,probabil ca ai fi dorit ca PDL sa-l IMPUSTE pe nenorocitul de tokes,sa ai tu un subiect mai gras. Asculta-ma ce-ti spun: inca ai DINTI DE LAPTE pentru asemenea subiecte,scrie mai bine despre pasarici,fluturi sau sexul ingerilor.Sunt convins ca vrei sa „faci frumos”in fata SOV-ului(ca un catelus dupa ce a facut APORT),sa-ti iei gologanii murdari(furati de la FNI si FNA ),si apoi sa scrii ALTE ZOAIE de articole.Chiar n-ai nicio meserie?Astept raspuns.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine