2019-12-13 15:36

Strategia din Kiseleff pentru demiterea lui Emil Boc.Operaţiunea “Revoluţia”, plănuită de peste o lună în PSD

 |  19:11
Strategia din Kiseleff pentru demiterea lui Emil Boc.Operaţiunea “Revoluţia”, plănuită de peste o lună în PSD

Victor Ponta şi vicepreşedinţii PSD vor să pună astăzistăpânire pe străzile Capitalei, dorind să dea un semnal extrem de puternic înziua moţiunii de cenzură: “Dacă nu avem voturile necesare în Parlament, le avemîn stradă”. Operaţiunea “Revoluţia” a fost discutată în Kiseleff din lunaseptembrie.

„Sunt 24 de ore esenţiale pentru viitorul României”, aspus ieri, pe un ton extrem de grav, Victor Ponta. Liderul PSD a susţinut cămai are nevoie de patru voturi pentru ca moţiunea de cenzură să ducă lademiterea Cabinetului Boc. Anunţul a avut menirea de a mobiliza parlamentariiOpoziţiei, dar şi rolul de a-i convinge pe cei din arcul guvernamental să sealăture acestui demers. Pentru ca implicarea pesediştilor să fie totală, ei audeclarat că vor participa la mitingul plănuit în Capitală. „Şi în FranţaPartidul Socialist susţine revendicările sindicale. PSD va fi prezent la miting,nu din birou, ci din stradă”, a precizat şi secretarul general alsocial-democraţilor, Liviu Dragnea. El i-a avertizat pe cei de la putere să nuabuzeze de funcţii pentru a-i opri pe oameni să ajungă la Bucureşti. „Suntacţiuni de intimidare, dar nu trebuie să uite că nici un regim nu rămânenepedepsit”, i-a avertizat pesedistul pe guvernanţi. Strategia PSD a fost pusăla punct în Kiseleff de peste o lună, când conducerea partidului a discutatdespre participarea la mitingul ce va fi organizat cu ocazia votului lamoţiunea de cenzură. Ziarul „Puterea” v-a informat la sfârşitul luniiseptembrie că „PSD pregăteşte un mare miting de protest în Capitală”. Discuţiileau fost confirmate de liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa.În aceeaşi lună, lideri precum Radu Mazăre, Adrian Năstase şi Victor Ponta auvorbit public despre ideea unei noi „Revoluţii”. La Congresul tinerilorpesedişti, în difuzoare, a răsunat puternic „unde-s pistoalele, unde-spumnalele?”.

Invitaţie la guvernare pentru UDMR

“Dupăvotarea moţiunii de cenzură, împreună cu UDMR şi cu minorităţile ne vedempentru a reconstitui majoritatea care a existat anul trecut, majoritate carepresupune desemnarea unui prim-ministru şi a unui program de guvernare. Putemînchide o greşeală costisitoare pentru ţară, comisă anul trecut pe 6 decembrie”, a plusat Victor Ponta. El a reluat ideea formării unui GuvernPSD-PNL-UDMR, care să pregătească alegerile anticipate. „Cele patru voturitrebuie să vină din partea unor deputaţi care vor să se comporte ca nişteoameni, nu ca oi închise într-un staul păzit de Oprea, Udrea şi Borbely”, afost apelul făcut de preşedintele PSD către parlamentarii arculuiguvernamental. Ponta a menţionat că un singur parlamentar social-democrat valipsi de la votul asupra moţiunii de cenzură: Victor Surdu. „Se va afla pe masade operaţie”, a precizat pesedistul.

Cătălin Voicu şi Ioan Timiş, număraţi în Parlament

În pofida anunţurilor optimiste, Victor Ponta arefuzat însă propunerea colegilor săi privind scoaterea din cvorum a luiCătălin Voicu şi Ioan Timiş. Senatorul PSD se află în continuare în arest şi nupoate vota pentru moţiunea de cenzură, în timp ce deputatul PDL a decedat,postul său rămânând vacant. În lipsa celor doi, pesediştii ar fi putut cere camoţiunea să fie considerată adoptată cu 235 de voturi şi nu 236, deoarece înParlament mai sunt 469 de parlamentari.

Deputaţii PSD promit suspendarea preşedintelui

Cetăţenii din colegiul deputatului PSD Cătălin Chiriţăau primit acasă o epistolă de la alesul lor în care îi anunţă un lucru foarteinteresant: preşedintele va fi suspendat dacă va refuza să promulge legileprivind reducerea TVA la 5% şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 delei. Chiar dacă în scrisoare, deputatul PSD vorbeşte despre faptul căparlamentarii PSD, dar şi alţi colegi parlamentari vor iniţia acest demers, lucrurilesunt însă mai nuanţate. “Este o iniţiativă a mea, nu a PSD. Şi o voi demaradacă cetăţenii sunt de acord cu ea”, ne-a declarat deputatul Chiriţă.

UNPR pierde oameni

Vicepreşedintele UNPR, Liviu Câmpanu, a părăsit ieripartidul generalului Oprea şi a anunţat că va vota moţiunea de cenzură. El aspus că nu este un vot pentru PSD şi PNL, ci unul împotriva guvernului condusde Emil Boc. Un alt nume care este posibil să părăsească barca UNPR este cel allui Culiţă Tărâţă. Deputatul a avut o ceartă extrem de violentă cu generalulGabriel Oprea, aceasta având loc chiar în cadrul grupului parlamentar alpartidului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray