2019-11-13 00:08

SUA s-au supărat şi Mirel a plecat. Nu mai poate omorî prin blocare jurnalişti antiguvernamentali. Istoria gafelor lui Mirel

 |  21:01
SUA s-au supărat şi Mirel a plecat. Nu mai poate omorî prin blocare jurnalişti antiguvernamentali. Istoria gafelor lui Mirel

Mirel Palada va fi destituit din funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce Dean Thompson, însăcinatul cu afaceri a SUA în România, l-a criticat dur pentru jignirile aduse jurnaliştilor, întrucât acesta scrisese pe Facebook că are o plăcere să „execute electric” jurnalişti antiguvernamentali pe care i-a numit „purceluşi”. Dar aceasta nu este singura gafă făcută de către Palada în mandatul său, acesta lansând jigniri în mod repetat la adresa jurnaliştilor care nu sunt fideli PSD sau la adresa celor din Opoziţie. În locul său urmează să fie numit purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Corneliu Calotă, fost jurnalist TVR.

Palada nu va mai „purta” vorbele Guvernului, oricât de neprofesionist ar face-o. Decizia premierului vine după ce pe 16 august, Mirel Palada a scris pe pagina sa de Facebook un scurt mesaj în care se lăuda pentru faptul că „omoară” prin blocare jurnaliştii antiguvernamentali. „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic (nu e clar ce sens dă Palada acestui cuvânt, bezbojnic, cum s-ar scrie corect, și care în rusă înseamnă „fără Dumnezeu” sau ateu, nicidecum războinic, așa cum pare să vrea „autorul” – n.r.) în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele antiguvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi antiguvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar înainte fusese la HotNews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci antiguvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi", a scris acesta, stârnind furia jurnaliştilor şi a celor din Opoziţie.

Ce scuze a prezentat jurnaliştilor

Ulterior, într-o scrisoare deschisă adresată Clubului Român de Presă, Mirel Palada le cere scuze celor care „s-au simţit ofensaţi” de maniera sa de exprimare. „Prezint scuzele mele publice tuturor celor care s-au simțit ofensați de felul în care m-am exprimat pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnaliști. Comunic aceste scuze publice aici, pe pagina mea personală de Facebook, din două motive. Pe de o parte, pentru că subiectul a pornit de aici, semn că este un loc suficient de public, dat fiind că la fel de public a fost considerat și când s-a stârnit incidentul. Pe de altă parte, pentru că, deocamdată, nu este nimeni la Clubul Român de Presă să pot înmâna documentul în format fizic, șoferul comunicându-mi că ușa e încuiată. Voi continua eforturile de a face să parvină la dânșii și scrisoarea în format tipărit. Al vostru ca de obicei, Mirel Palada, inevitabil Turambar”, a scris purtătorul de cuvânt al Guvernului pe pagina personală de Facebook. Reacţia vine după ce premierul Victor Ponta i-a atras atenţia lui Palada să-şi schimbe limbajul, pentru că „nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern”.

Ambasada SUA: Comentariile au fost urâte

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a caracterizat drept "urâte" comentariile recente ale purtătorului de cuvânt a Guvernului, Mirel Palada, la adresa jurnaliştilor, precizând că ele nu-şi au rostul şi făcând, totodată, apel către toată lumea să respecte presa.

Întrebat într-un interviu acordat la gandul.info ce părere are despre comentariul purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, cu privire la plăcerea sa de a "executa electric" jurnalişti obiectivi, Dean Thompson a declarat că nu crede că "asemenea comentarii urâte îşi au rostul în vreo parte a dialogului civilizat".

"Am face un apel către toată lumea să respecte presa - a patra putere, cum i se spune des -, care este o componentă atât de importantă pentru a ne asigura că cetăţenii activi rămân informaţi. Nu cred că astfel de comentarii urâte îşi au rostul când ai de-a face cu oameni care încearcă să relateze şi să transmită ştiri", a precizat Thompson în interviu.

Palada căte Băsescu: Mai uşor, blondule

Mirel Palada a mai avut declaraţii neadecvate şi la adresa lui Traian Băsescu, atât pe Facebook, cât şi în cadrul emisiunilor televizate la care a participat. Spre exemplu, în luna august, Palada a spus la Antena 3 că ar fi benefic pentru Dreapta ca preşedintele Traian Băsescu să nu se implice în campania pentru prezidenţiale, subliniid faptul că susţinerea sa va fi nocivă în turul al doilea pentru cel în favoarea căruia se va îndrepta.

“Susţinerea lui Băsescu este detrimentală. Chiar dacă pe el l-ar trage cineva de mânecă: «Blondule, ia-o mai încet că ne strici jucăria», nu va ieşi. Băsescu tot va veni şi va da cu bâta în stânga şi dreapta”, a spus Palada, amintind cum Elena Udrea a “lipsit din peisaj” atât la alegerile parlamentare din 2012, cât și la referendumul de demitere a președintelui.

Gafa cu avionul chinez

Înainte de vizita din China, Palada a dat pe surse jurnaliştilor informaţia că avionul premierului NU va survola spaţiul Rusiei, ci aparatul de zbor va merge pe alt traseu. Dar că la scurt timp a venit şi infirmarea, tot de la Guvern. Reprezentanţi ai Executivului spun că acordul de survol a venit într-adevăr cu o săptămână întârzire, dar nu este vorba de nici un refuz din partea Rusiei. Imediat, Cătălin Predoiu l-a acuzat de manipulare pe Palada. "Această aparentă gafă, de fapt o încercare de manipulare a opiniei publice, demonstrează o dată în plus incompetenţa şi iresponsabilitatea Guvernului Ponta, a pus oficialul PDL.

Când a fost numit Palada

Sociolog și cadru didactic la SNSPA, Palada a fost numit în septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar după o lună, în octombrie 2013, Ponta anunţa că Palada a fost desemnat să îndeplinească "temporar" şi rolul de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce fostul deţinător al acestei funcţii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray