2020-04-07 13:23

SUA coboară, China urcă

 |  19:16
SUA  coboară, China urcă

Elveţiarămâne ţara cu economia cea mai competitivă la noivel mondial, în timp ceStatele Unite au scăzut de la al doileape al patrulea loc, după ce a pierdut prima poziţie anul trecut, înclasamentul anual al Forumului Economic Mondial emis ieri. SUA au fost detronatede Suedia, aflată pe locul doi şi Singapore pe trei. Anul trecut, oraşul-stat din Asia (Singapore)se clasa pe poziţia a treia şi Suedia pea patra. WEF a afirmat că americanii aualunecat în clasament din cauzaacumulărilor de dezechilibre macroeconomice din SUA, o slăbire ainstituţiilor ţării publice şi private şi îngrijorări cu privire la starea pieţelor sale financiare.

JenniferBlanke, economist principal al Centrului WEF pentru cercetarea competitivităţiişi a performanţelor la nivel global, a subliniat că problemele SUA s-au adâncitde anul trecut. Raportul arată că lipsa de stabilitate macroeconomică continuăsă fie cea mai mare slăbiciune pentru zonaAmericii, cu deficite fiscale repetate care duc la creşterea gradului deîndatorare publică.

De asemenea,liderii de afaceri din SUA arată mai puţină încredere în politicieni şi în capacitatea guvernului de a menţineo relaţie corectă şi coerentă cu mediul de afaceri. WEF îşi bazează evaluareape anumiţi parametri de competitivitate, inclusiv la nivelul instituţiilor,infrastructurii, sănătate şi educaţie, dimensiunea pieţei şi mediulmacroeconomic.

Elveţia păstrează primul loc datorităcapacităţii sale pentru inovare şi cultura de afaceri sofisticată. Ţărilenoridce se meţin în top zece, în vreme ce China a urcat două locuri la 27 şi afost ţara cea mai competitivă dineconomiile emergente majore. China continuă să-şi arate puterea, nu atât înceea ce priveşte dimensiunea economiei, ci în termeni de calitate ai economieimai ales în ceea ce priveşte managementul macroeconomic şi prezenţa pe pieţelefinanciare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine