2019-10-14 23:36

SUA vor capul fondatorului WikiLeaks pe motiv că Assange are un 'obiectiv politic'

 |  19:08
SUA vor capul fondatorului WikiLeaks pe motiv că Assange are un 'obiectiv politic'

În încercarea de a-l acuza de fondatorul WikiLeaks, Departamentul de Stat al SUAmerge pe ideea ca Assange este descalificat de a ficonsiderat un jurnalist de obiectivul politic pe care îl are. Într-o epocăhiperconectată la informaţie, în care toată lumea poate deveni un editor încâteva secunde, definiţia cuvântului pare din ce în ce mai intangibilă şi în continuă evoluţie.

Departamentul de Stat al SUA, cu toate acestea, pare să fitrecut acea linie foarte ambiguă în privinţa WikiLeaks, decretând că, înconformitate cu legislaţia Statelor Unite, Assange este un actor politic, unanarhist. Declaraţia Departementului de Stat aruncă în aer mai multe reţele amass-media americane pentru că le lasă descoperite în faţa protecţiei juridice.Potrivit lui Charlie Beckett, care conduce studiile dejurnalism şi critică a mass-media de la Şcoala Londoneză de Economie şi ŞtiinţePoiltice, o mare parte a activităţilor WikiLeaks se încadrează în definiţiade" jurnalism tradiţional", dar există şi ceva nou, o provocarepentru bazele mass-media tradiţionale. El susţine că este normal ca jurnaliştiisă aibă opinii sau motive ideologice, unele mai evidente sau mai puţin decâtaltele. Documentele acuzatorii justificative împotriva lui Assangenu au fost încă eliberate şi unul dintre suspecţi, Anna Ardin, a încetatcolaborarea cu autorităţile.Oficiali americani investighează dacă el ar putea fi judecatpentru spionaj, dar legile SUA împotriva spionajului, scrise la începutulanilor 1900, nu se aplică la cineva din afara guvernului. Dacă Assange esteurmărit cu succes de către SUA, el ar fi primul cetăţean străin în afaraguvernului de a fi găsit vinovat de crimă în SUA.Assange şi WikiLeaks susţin că nu au furat secrete de statdin SUA. Pânăîn prezent, marea majoritate a notelor diplomatice SUA au fost publicate decătre mass-media tradiţională. Din cele 250.000 de astfel de documente, maipuţin de 1 la sută din ele au fost eliberate.Manifestaţii pentrueliberarea fondatorului WikiLeaks

Sutede persoane au manifestat sâmbătă în Spania, pentru a cere eliberareafondatorului WikiLeaks, Julian Assange, care riscă să fie extrădat din MareaBritanie în Suedia, unde este acuzat de agresiune sexuală. Manifestanţii, carecred că detenţia lui Assange este motivată politic,s-au strâns în faţa Ambasadeibritanice din Madrid. Manifestaţii de acest fel au avut loc şi în Mexic sau înţări arabe. Un alt fenomen este apariţia mai multor site-uri după modelulWikiLeaks.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray