2020-07-02 09:42

SURPRIZĂ la Bruxelles: Dan Barna și Victor Ponta, NEGOCIERI de ultimă oră

 |  17:03
SURPRIZĂ la Bruxelles: Dan Barna și Victor Ponta, NEGOCIERI de ultimă oră

Surpriză la Bruxelles. Liderul USR PLUS, Dan Barna a avut o întâlnire amicală cu președintele ProRomânia, Victor Ponta.

UPDATE: Victor Ponta a precizat, pe contul său de Facebook, că a discutat miercuri la Bruxelles cu reprezentanții Grupului Social Democrat și cu cei ai Noului Grup ProEuropa format din Liberali, Democrați și “En Marche”, ocazie cu care a purtat discuții și cu reprezentanți ai USR, PSD și PNL. Replica sa vine după ce Antena 3 a difuzat o fotografie în care Ponta stătea la aceeași masă cu Dan Barna, într-o întâlnire descrisă ca fiind „cordială”.

„Adevărații SECURIȘTI au arătat la televizor o poză de la o cafenea din interiorul Parlamentului European în care mă aflam alături de liderul USR Dan Barna. Fac precizarea că exact la aceeași masă am avut discuții cu mulți alți reprezentanți ai PSD și PNL dar securiștii au dat doar poza cu Barna”, a explicat Ponta, înainte de a adăuga:

„Dacă vreți poze “picante” vă dau eu poza din momentul în care m-am întâlnit cu Traian Băsescu la intrarea în Parlamentul European! Este chiar haioasă! Vreți Securiștilor?”.

Dan Barna a caracterizat fotografia distribuită de Antena 3 drept „fake news”, precizând că a discutat cu Victor Ponta un sfert de oră, despre susținerea moțiunii de cenzură și candidatura lui Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului.

„Foarte frumoasă poza cu mine și cu Ponta, dar cred că are nevoie și de un context mai clar pentru a nu mai genera titluri fake news. Sunt zilele astea la Bruxelles pentru discuțiile pe marginea formării noului grup En Marche - ALDE - USR PLUS. M-am întâlnit cu Victor Ponta care era și el aici și am avut o discuție 15 minute în care i-am cerut sa susțină moțiunea de cenzură și Pro România sa îl susțină pe Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului”, a scris Dan Barna, tot pe Facebook.

„Da, am discutat despre aceste subiecte pentru că sunt două teme pentru care avem nevoie de toate voturile și este normal să vorbim între noi. Nu am negociat, nu am făcut și desfăcut guverne, nu am vândut pielea ursului din pădure. I-am spus ca e de dorit ca poziția anti PSD pe care o declară public să fie urmată și de niște fapte (și voturi) concrete. A fost o discuție firească, una care ar fi trebuit să se desfășoare în Parlament, dar pentru că eram amândoi aici, a avut loc la Bruxelles. Cam atât de pe frontul de Vest”, a adăugat el.

Tema discuției a fost legată, probabil și de viitoarea afiliere a Pro România în Parlamentul European, dar și de disputele interne, acolo unde USR ar dori o opoziție unită pentru moțiunea de cenzură, transmite Antena3.

După cum s-a discutat după alegerile europarlamentare, partidele de opoziție pregătesc o moțiune de cenzură în Parlament pentru a da jos Cabinetul Dăncilă. Așadar, se poartă negocieri pe toate fronturi pentru ca opoziția să se asigure de reușita demersului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz