2019-11-20 19:47

SURPRIZĂ! Ministerul Muncii RENUNȚĂ la conferința de prezentare a proiectului noii Legi a pensiilor

 |  09:19
SURPRIZĂ! Ministerul Muncii RENUNȚĂ la conferința de prezentare a proiectului noii Legi a pensiilor

​Ministerul Muncii nu va mai face o conferință de presă pentru prezentarea noii Legi a pensiilor, conform reprezentanților instituției.

Aceștia au precizat, pentru HotNews.ro, că proiectul va fi publicat în dezbatere publică, iar apoi va fi dat un comunicat de presă spre seară.

Punctul de pensie va fi de 1.265 lei în 2019, urmând a ajunge la 4.256 lei în 2021, potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus recent că impactul asupra bugetului va fi dublu, dar instituția pe care o conduce susține că nu se știe exact cât vor costa. Practic, un calcul simplu ne arată că cifra ar fi undeva în jur de 120 miliarde lei, sumă pentru care Ministerul Finanțelor va trebui să găsească surse de finanțare.

Calculul a fost realizat având în vedere alocarea din acest an pentru pensii, de peste 60 miliarde lei, respectiv circa 6,7% din PIB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-09Parerea ta...

ANONIM
09 Aug 2018

OLPUTA nu face conferință de presă pentru prezentarea noii Legi a pensiilor pentru ca ii este frica , presa sa nu sparga BALONUL numit GOGOASA-LEGII PENSIILOR care-i umplut cu GAZE SULFUROASE (basini) de la EA, DREAKNEA , puscariabilul DARIUS VILCOV, etc
RO STAT MAFIOT
09 Aug 2018

Debut fulminant al campaniei “Fără săraci în funcții publice”, lansată de partidul de guvernămînt ca răspuns la campania USR “Fără penali în funcții publice”. În doar 24 de ore, inițiatorii proiectului se laudă deja cu peste 3.000 de semnături, X-uri, amprente înmuiate în tuș și chiar niște urme de rață care nu e foarte clar dacă aparțin unui simpatizant PSD sau unei rațe adevărate. “Este o inițiativă de bun-simț”, spune domnul Marian C. din Zalău, unul dintre semnatarii proiectului. “Prea mulți oameni săraci ajung în funcții publice și e păcat, că ajung acolo, fac mulți bani și banii le iau mințile. Ajung să facă tot felul de lucruri rele, de năzbîtii, nu sînt deloc pregătiți. De aia zic că e mult mai bine să nu mai poți ajunge într-o funcție publică fără să ai deja cîteva milioane în conturi, preferabil făcute tot dintr-o funcție oficială, dar mai puțin publică, sau din contracte cu cineva aflat într-o funcție publică.”
ANONIM
09 Aug 2018

De anul viitor, nimeni nu mai poate angaja un parlamentar fără să-i plătească un salariu lunar de 14.000 de lei plus bonuri de masă valabile la un restaurant de lux unde au homar în meniu. Membrii legislativului au votat o lege prin care se impun salarii minime speciale pentru parlamentari, astfel încât angajatorii să nu mai profite de vulnerabilitatea lor și să-i pună să muncească pe nimic. ”Mulți parlamentari au de întreținut adevărate fiefuri în teritoriu. Vile, mașini care consumă mult, grădinari și bone pentru copii, paznici și ziariști aserviți din presa locală. Cum să plătești toate astea când câștigi un salariu de mizerie, de nici două mii de euro, ca ultimul IT-ist?”, se întreabă deputatul PSD Nicolae Fătălău. Ministrul Finanțelor confirmă spusele lui Fătălău. Eugen Teodorovici atrage atenția că mulți parlamentari trăiesc în lux de azi pe mâine și că au permanent teama că ar putea ajunge în stradă, pentru a-și căuta un job normal, ca toți plebeii. ”Nu vă doresc să treceți prin ce trec ei. Voi sunteți oameni săraci, vă doare la bașcheți. Nu știți cum e să ai trei milioane de euro într-un cont și să te gândești că mâine s-ar putea să nu-i mai ai, pentru că începe DNA o anchetă și descoperă că banii tăi au o sursă ilicită”, a mai spus Teodorovici. Teodorovici a mai atras atenția că, din cauza situației tensionate din țară, mulți parlamentari pur și simplu se tem să mai ia șpagă: ”Avem proiecte blocate, drumuri care nu se mai construiesc, autostrăzi rămase în stadiu de proiect. E nevoie de puțină înțelegere din partea procurorilor pentru a le debloca. Pentru moment, am încredere că protecția socială a parlamentarilor va rezolva problema, dar ne trebuie o soluție pe termen lung”, a declarat ministrul.
TRADATORI DE TARA
10 Aug 2018

IAR SE OISA CHILOTAREASA PE LA TOATE COLTURILE . UMFLA TOATE PRETURILE SI SE PROCEDEAZA LA FEL CA TARICEANU GREC MAFIOT , DISTRUGIND TOT . CE ONOARE SA FIE CONDUSI DE DARIUS VILCOV PUSCARIASUL
CIUMA ROSIE
10 Aug 2018

ce este psDrac-nea?exact ce vedeti,mafie tiganeasca adusa de Iliescu in 1990
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray