2019-12-15 21:33

Crin Antonescu a demisionat din fruntea PNL, Tăriceanu dat afară din şedinţă

 |  12:06
Crin Antonescu a demisionat din fruntea PNL, Tăriceanu dat afară din şedinţă

Crin Antonescu şi-a anunţat, luni, demisia din fruntea PNL în faţa Biroului Politic Central, ca urmare a scorul mic scos de către liberali la Alegerile Europarlamentare. La şedinţă a vrut să participe şi Călin Popescu Tăriceanu, fost preşedinte al PNL, care a fost însă dat afară.

UPDATE, ora 16.30: "Am anunţat demisia mea în fața Biroului Politic Central având în vedere că obiectivul pentru care eu mi-am asumat responsabilitatea nu a fost atins. Colegii din Biroul Politic Central au procedat cu solidaritate, au demisionat şi ei şi sigur că, în această situaţie, era necesară convocarea în termen cât mai repede a unui congres extraordinar. Delegaţia Permanentă a luat act de decizia şi a mea, şi a Biroului Politic Central de a demisiona, a decis convocarea miercuri, la ora 12,00, a unei Delegaţii Permanente pentru a stabili exact data, ora şi aşa mai departe", a declarat Antonescu.

În ceea ce-l priveşte pe Tăriceanu, Ludovic Orban a propus ca acesta să nu participe la sedinţa liderilor PNL. S-a supus la vot şi Tăriceanu a fost nevoit să plece.

„Lucrurile acestea mi se par cu totul şi cu totul dintr-un film ireal. Pentru că astăzi, PNL, în loc să încerce să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului, să decodifice mesajul electoratului, cu o conducere care a fost delegitimată prin rezultatul votului, continuă să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui unor alianţe politice, cu alte partide de pe scena românească (...) Când conducerea întreagă este practic o conducere demisionară, care nu mai are legitimitate, e nefiresc ca aceste decizii să fie luate în discuţie şi eventual chiar aprobate”, a afirmat Tăriceanu.

Ludovic Orban: Voi candida!

Întrebat dacă va candida la Congres pentru funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: ”Am spus că în momentul în care postul de preşedinte al PNL va deveni vacant, voi candida la funcţia de preşedinte al PNL şi spun”.

Ora 12.06: După eşecul de la europarlamentare, Crin Antonescu va demisiona din funcţia de preşedinte al PNL în şedinţa de la 14.00, dar va rămâne în funcţia de preşedinte interimar al partidului până la alegerile prezidenţiale, a declarat pentru PUTEREA un lider PNL al unei organizaţii judeţene.

În plus, există posibilitatea ca întreg Biroul Politic să îşi depună demisia în bloc, dar să rămână la conducerea interimară a partidului până când se va organiza un Congres PNL, cel mai probabil tot în preajma alegerilor prezidenţiale din noiembrie, au mai prezicat aceleaşi surse pentru PUTEREA. 

Citeşte şi:  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-26

In legatura cu acest articol...

Călin Popescu Tăriceanu: Poziţiile lui Crin Antonescu după alegeri, a unei persoane care suferă de autism

UPDATE. Crin Antonescu: Scorul PNL la alegeri, sub aşteptări. Propun ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE

Marius Obreja: Dacă PNL obţine sub 20%, Crin Antonescu trebuie să demisioneze de la conducerea PNL

Crin Antonescu: Acest vot este mai important decât cel din alegerile interne

Crin Antonescu, despre întoarcea lui Tăriceanu în PNL: A făcut atâtea piruete, de i se văd desuurile roşii

Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL şi membru BPN

Iohannis: Întoarcerea lui Tăriceanu în PNL, în folosul PSD. Îmi lasă un gust amar
Parerea ta...

MARIKA
27 Mai 2014

Cand a demisionat licheaua? Doar din vorbe si e tot la "butoane"? Lasati aceste titluri de articole care nu redau adevarul! Momentan Catavencu de sec.21 e acolo in scaunul Bratienilor!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray