2020-02-22 09:35

SURSE: Klaus Iohannis și Ludovic Orban au stabilit numele celor care vor conduce ministerele cheie

 |  20:26
SURSE: Klaus Iohannis și Ludovic Orban au stabilit numele celor care vor conduce ministerele cheie

Președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat, Ludovic Orban, s-ar fi pus deja de acord pe numele celor care vor conduce ministerele cheie în guvernul pregătit de liderul liberalilor, potrivit unor surse citate de G4Media.

Astfel, Ioan Cupșa e favoritul PNL pentru Ministerul Justiției, iar Gabriel Andronache pentru secretariatul general al Guvernului.

La Sănătate, cardiologul Horațiu Suciu e favorit în fața lui Victor Costache, în timp ce Robert Sighiartău are prima șansă la Ministerul Dezvoltării, un minister-cheie pentru relația cu liderii locali.

Marcel Vela este favoritul lui Ludovic Orban pentru Ministerul de Interne, iar Bogdan Aurescu, consilier al președintelui Iohannis, are postul aproape sigur la Ministerul de Externe, ca și generalul Nicolae Ciucă (șeful Statului Major) la Ministerul Apărării.

Numele au fost agreate la întâlnirea de azi de la sediul PNL cu președintele Klaus Iohannis, au mai declarat surse liberale.

Tot la ședința de azi, premierul desemnat Ludovic Orban a spus că vrea să crească din 2020 salariul minim (acum e 2080 de lei), dar și pensiile, așa cum prevede legea votată de PSD în acest an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-20Parerea ta...

ANONIM
20 Oct 2019

Ce cauta DUMKLAUS in aceasta combinatie ....parcă era presedinte ...nu slugă ce executa ordinele ....SICTIR JIVINĂ PTR ASTA....si multe altele
COMISARUL PARAIPAN
20 Oct 2019

daca aveti o lista de persoane respectabile atunci faceti miscarea finala-votul din parlament de inestitutra...ca sa scapam odata de mafia psd-ista
PARAIPAN
20 Oct 2019

Bine zis ...daca au ...dar ei nu numai ca nu au acele persoane ....ei nu au nici macar un program...o adunatura de jigodii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine