2020-07-14 10:14

Surse: PSD a stabilit propunerile de MINIȘTRI pentru Educație și Interne

 |  00:06
Surse: PSD a stabilit propunerile de MINIȘTRI pentru Educație și Interne

Conform unor surse din PSD, citate de Digi24, pentru Ministerul Educației sunt în cărți 3 persoane: Ioana Neacșu, Florian Lixandru și Radu Szekely, iar pentru Ministerul de Interne se pare că Viorica Dăncilă îl va propune pe actualul ministru interimar, Mihai Fifor.

„O să vin cu mai multe propuneri, o să discut în Cex despre acest lucru. Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar.”, a declarat Viorica Dăncilă în legătură cu propunerea unui ministru la Educație.

Conform unor surse din PSD, Viorica Dăncilă are în vedere trei propuneri pentru Educație, din care social democarații vor alege în ședința CEx viitorul ministru. Două dintre propuneri sunt susținute de organizația București, organizație din care provenea fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Cele două propuneri sunt Ioana Neacșu, inspector general, în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației. De asemenea, este luat în calcul și Radu Szekely, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu. Szekely este fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu și expert în educație la Comisia Europeană. PSD l-ar lua în calcul și pe Valentin Cuibus, inspector școlar în județul Cluj, însă este posibil ca acesta să refuze propunerea.

PSD a avut probleme în a găsi un ministru la educație, Viorica Dăncilă lovindu-se de mai multe refuzuri. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care Ecaterina Andronescu nu a fost remaniată odată cu Teodor Meleșcanu și Carmen Dan. Andronescu a fost dată afară de Dăncilă doar după declarația referitoare la cazul Caracal.

Pentru Ministerul de Interne, aceleași surse susțin că va fi propus pentru un mandat plin secretarul general al PSD, Mihai Fifor. Acesta ocupă interimar scaunul de la interne și este în același timp vicepremier pentru parteneriate strategice. Dacă va fi numit ministru la Interne, Fifor trebuie să demisioneze din funcția de vicepremier, pentru că nu poate ocupa ambele funcții în același timp. Asta presupune schimbarea structurii guvernului. Astfel, PSD ar urma să facă o nouă propunere și pentru Parteneriatele Strategice. Fifor a depus jurmântul pentru poziția de vicepremier pe 24 iulie, odată cu Ramona Mănescu și Nicolae Moga.

PSD trebuie să nominalizeze un vicepremier pentru probleme economice, poziție ocupată interimar de Eugen Teodorovici după plecarea din Guvern a fostului vicepremier Viorel Ștefan. Surse din PSD susțin că premierul va propune o persoană din afara partidului, în cărți fiind analistul economic, Radu Soviani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-23

In legatura cu acest articol...

Băsescu, propunere SURPRIZĂ: ”Prostituția trebuie LEGALIZATĂ!”

Noi condiții puse de Guvern pentru Programul ”Prima Casă”

Florin Cîțu continuă RĂZBOIUL cu Orlando Teodorovici: ”O să te plimbi cu Liviu într-o curte mică”
Parerea ta...

RUINA șI CăCATUL
23 Aug 2019

Poți așeza și o 100 de prosti la minister.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz