2020-01-28 22:32

Tabăra premierului a învins în BPN. Rovana Plumb, șef interimar al PSD

 |  21:01
Tabăra premierului a învins în BPN. Rovana Plumb, șef interimar al PSD

BPN al PSD a desemnat-o, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Întrebat, după şedinţa BPN, despre faptul că decizia a fost luată în unanimitate, Victor Ponta a spus că aceasta înseamnă că PSD este un partid unit.

Lupta pentru conducerea partidul după demisia lui Ponta în interiorul PSD s-a terminat rapid, în ședința BPN de miercuri, prin decizia unanimă ca Rovana Plumb să fie președinte interimar. Premierul și susținătorii săi din conducerea partidului au pledat pentru Plumb, ca președintă a Consiliului Național, în timp ce grupul care pare a fi condus de Liviu Dragnea ar fi vrut o altă soluție.

Și totuși, social-democrații insistă să păstreze în fața publicului imaginea unui partid unit. Pozițiile din „capul mesei” de la ședința BPN a fost grăitoare în acest sens: Ponta, cu Rovana de-a dreapta sa au fost în centru, Dragnea lângă potențiala șefă interimară a PSD, urmat de Andrei Dolieanschi, secretarul general. Ba chiar „fondatorul” Ion Iliescu a fost la ședință, așezat „central”, în stânga lui Ponta, deși l-a criticat pe acesta pentru retragerea de la conducerea partidului. Să fi bătut în masă fostul președinte al țării pentru încheierea scandalului?

Semn de unitate a fost dat și pentru coaliție, prin prezența lui Gabriel Oprea la BPN-ul aliaților săi, pus la loc de cinste, lângă Iliescu. Zgonea nu a avut loc la „prezidiu”, dar era lângă Oprea.

Decizia în favoarea Rovanei Plumb arată clar că Victor Ponta are încă o susținere destul de puternică pentru a închide gura adversarilor săi din interiorul partidului. De altfel, chiar înaintea ședinței BPN el a anunțat că se va grăbi reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD, care va fi organizat joi, la numai o zi după ședința BPN, în loc să aibă loc miercurea viitoare. Motivul? „Să stabilim cine conduce PSD și să ne vedem de treabă, că avem de guvernat și mai sunt lucruri importante până la rectificarea bugetară”, a explicat Ponta.

Ponta a eliberat biroul

Premierul a mai spus în fața jurnaliștilor prezenți că a eliberat biroul său de șef al partidului: „Nu mai sunt președinte, nu mă întorc mâine să-mi iau scaunul, am și eliberat biroul, de altfel. Îl voi sprijini sau o voi sprijini pe cel /pe cea pe care colegii mei îl consideră cel mai bun sau o consideră cea mai bună pentru a conduce partidul până la congres. Mâine (joi - n.r) este CExN, era programat pentru săptămâna viitoare. Am vorbit cu colegii mei și cred că e bine, după discuțiile de azi din BPN, să ne întâlnim mai repede și cu ceilalți colegi”.

Grăbirea şedinţei CExN, anunțată de premier, părea să însemne o victorie a grupului Dragnea, care nu o vrea pe Rovana Plumb la conducere. Dar la fel de bine putea semnifica faptul că Ponta este sigur pe numărul susținătorilor săi din CExN și a convocat mai repede ședința pentru a-și pune la respect adversarii.

Până la urmă s-a aplanat potențialul scandal care se prefigura la CExN și Rovana Plumb a fost confirmată prin BPN.

Sârbu: Dragnea nu are nici o calitate

În ciuda „unității” afișate, printre declarații mai scapă câte una mai nervoasă, cum a fost cea a liderului grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. El a spus răspicat că „Dragnea nu are nici o calitate în partid” care să îi permită să nu fie de acord cu interimatul Rovanei Plumb sau „să ceară organizarea unui Congres” înainte de termen. „Domnul Dragnea nu apare în statut, nu avem vreun articol, ceva clar, nu are nici o funcție”, a spus Sârbu și a glumit că, așa, și el e important, pentru că e socrul fostului președinte al formațiunii.

Acesta e de părere că nici reuniunea CExN „nu are sens”, de vreme ce s-a stabilit ceva în BPN. Tot Sârbu a confirmat că Dragnea e cel care se opune Rovanei Plumb în funcția de președinte interimar. Cât despre congres, socrul premierului a precizat că organizarea extraordinară a acestuia o decide doar Consiliul Național al PSD și, oricum, „un congres reușit, acum, vara”, nu are cum să fie, deoarece „oamenii și-au cumpărat bilete din timp” pentru concediu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-15Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
16 Iul 2015

CUCOANA CU MASINILE DE LUX INSCRISE PE BULGARIA E DE FAPT SPRIJINITA DE BOLSEVICUL BATRAN....ILICI >>>>>ACUM SA VADA TOTI TANTALAII CE ESTE P-S-D...O CLICA DE SECURISTI DIN SPATELE LUI ILICI>>>
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine