2020-02-24 14:06

Tabăra Tineretului Maghiar are ca scop îndemnarea tinerilor de a cere autonomia Ţinutului Secuiesc

 |  15:56
Tabăra Tineretului Maghiar are ca scop îndemnarea tinerilor de a cere autonomia Ţinutului Secuiesc

Liderulpartidului de extremă-dreapta Jobbik, Vona Gabor, i-a îndemnat pe participanţiila Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal să ceară sprijinul autorităţilorcentrale ungare pentru susţinerea proiectului privind autonomia ŢinutuluiSecuiesc.

Ceade-a VI-a ediţie a Taberei Tineretului Maghiar din Ardeal se desfăşoară înaceste zile în apropierea oraşului Gheorgheni, iar invitatul de onoare esteVona Gabor, preşedintele partidului de extremă-dreapta Jobbik (Mişcarea pentruo Ungarie mai bună), formaţiune extremistă recent intrată în Parlamentul de laBudapesta, şi fondator al fostei grupări paramilitare Garda Maghiară, interzisăde instanţa de la Budapesta la începutul lunii iulie 2009. Vona Gabor i-aîndemnat pe participanţii la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal să cearăsprijinul autorităţilor centrale ungare pentru susţinerea proiectuluiautonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc.

Acestaa declarat că susţine autonomia teritorială în Ardeal, dar că statutul său demembru în Parlamentul Ungariei îl împiediă să spună răspicat acest lucru,astfel că autonomia trebuie cerută, în forma dorită, de către cei care trăiescîn Ţinutul Secuiesc.

VonaGabor i-a criticat pe cei care au scos în afara legii Garda Maghiară şi aafirmat că această organizaţie trebuie să subziste şi să i se ofere sprijin,"întrucât cei care au vrut să o arunce într-un con de umbră nu au văzut şilucrurile bune pe care le-a făcut, sprijinul pe care l-a dat oamenilor aflaţiîn necaz sau la inundaţii".

ConsiliulJudeţean Harghita a finanţat cu 8.000 de lei a VI-a ediţie a TabereiTineretului Maghiar din Ardeal.

PreşedinteleCJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat că, deşi nu împărtăşeşte ideilepromovate în cadrul Taberei EMI, consideră normal ca instituţia să acordesprijinul financiar solicitat pentru organizarea acesteia, întrucât tineriiparticipanţi şi părinţii acestora sunt contribuabili la bugetul judeţului.

TabăraEMI are ca mesaj lupta pentru obţinerea autoguvernării Ardealului,coordonatorii acesteia fiind implicaţi în organizarea simpozioanelor privindmediatizarea referendumurilor autonomiste care au avut loc în 2006 -2007 înjudeţele Harghita, Covasna şi Mureş, precum şi a celor care au avut ca scopreabilitarea scriitorului Wass Albert, catalogat drept criminal de război înRomânia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine