2020-02-28 14:49

Talibanii, finanţaţi „neintenţionat” de Pentagon

 |  16:45
Talibanii, finanţaţi „neintenţionat” de Pentagon

Un raport din partea unei subcomisii a Congresului SUA,preluat de presa americană, arată că Pentagonul ar finanţa „neintenţionat”gruparea talibană, prin acordarea aşa-numitelor "taxe de protecţie pentrucamioane".

Un comunicat al Associated Press arată că "investigatorii examineazăacuzaţiile îndreptate împotriva agenţiilor de securitate afgane, care storcpână la patru milioane de dolari pe săptămână de la companiile americaneplătite din banii contribuabililor. Aceşti bani ajung în mâinile şefilor detrib şi ale talibanilor. Dacă acuzaţiile sunt adevărate, asta ar însemna căStatele Unite finanţează neintenţionat inamicul şi subminează eforturileinternaţionale pentru stabilizarea ţării”.

Generalii americani cunosc situaţia, dar recunosc că nuexistă alternativă pentru transportul cantităţilor mari de alimente şi echipamentenecesare celor peste 200 de baze militare din Afganistan.

"Descarci o navă în Karachi şi înainte să ajungă ladestinaţie va trece prin foarte multe mâini. Una din sursele majore definanţare a talibanilor sunt banii obţinuţi din taxa de protecţie", spuneasecretarul american de Stat Hillary Clinton, în faţa Congresului, în noiembrie 2009.

Conform raportului, talibanii au câştigat din taxa deprotecţie aproximativ 400 milioane de dolari, în timp ce din cultivarea macilorau câştigat aproximativ 300 milioane de dolari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine