2020-02-17 11:38

Tandemul Dragnea-Ponta revine. Procedura de revocare a lui Zgonea va fi reluată săptămâna viitoare

 |  21:01
Tandemul Dragnea-Ponta revine. Procedura de revocare a lui Zgonea va fi reluată săptămâna viitoare

Șeful actual al PSD Liviu Dragnea și fostul premier Victor Ponta au început să se afișeze din nou împreună, anunțând, prin declarații, ce au de gând să facă în privința înlăturării lui Zgonea și urcarea lui Ponta pe scaunul de președinte al Camerei Deputaților. Astfel, deși se auzea că ar putea fi amânată până după alegerile locale, Dragnea a declarat la Slatina că procedura de revocare a lui Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi reluată săptămâna viitoare. La rândul său, Ponta a declarat cu aceeași ocazie, că „nu are o problemă ci funcțiile publice”, informează Mediafax.

„Fiecare om, cel puţin peste 18 ani când devine major, decide singur cât de mult vrea să se umple de ridicol sau de penibil.(...) Odată ce a fost luată decizia privind excluderea, preşedintele Camerei Deputaţilor este, acum, un om fără partid. Preşedinţia Camerei Deputaţilor nu este o funcţie administrativă sau care se ocupă prin concurs. Este o funcţie sută la sută politică. Cel care ocupă această funcţie este propus de către un partid, de partidul din care face parte, de grupul parlamentar respectiv. În momentul în care partidul l-a exclus, cum s-a întâmplat la noi, automat acel om trebuia să-şi prezinte demisia. Dumnealui a ales să se lege de nişte chichiţe procedurale care sunt discutabile. Procedurile se vor relua, sigur, săptămâna viitoare. Nu ştiu dacă este nevoie de schimbarea regulamentului, în această situaţie, dar vom vedea în zilele care urmează”, a explicat Dragnea și a precizat că nu va da nume până când funcția nu va deveni liberă.

„În ceea ce priveşte viitorul preşedinte al Camerei Deputaţilor, prima condiţie care trebuie îndeplinită este să avem un fost preşedinte. În momentul în care locul acela va deveni vacant, Partidul Social Democrat va face o propunere prin vocea mea. Până atunci, noi nu vrem să vânturăm nume. Mai este un personaj, care acum candidează la Primăria Bucureştiului, care se lăuda prin ţări străine că este «the prime minister to be elected», adică tot spunea că va fi prim-ministru. Să rămână locul vacant şi PSD imediat va face o propunere, care va fi şi votată”, a precizat Liviu Dragnea.

Ponta: deocamdată fără funcții în partid

La Slatina jurnaliștii l-au întrebat pe Ponta dacă doreşte să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor: „Eu cu poziţiile publice nu am o problemă. Am avut destule poziţii publice şi probabil că o să mai am. Haideţi să câştigăm alegerile, însă. Şi în cazul domnului Zgonea, dar şi în alte cazuri am o problemă majoră, în sensul că eu l-am propus. Adică sunt vinovat. Nu mi-am închipuit vreodată că atunci când se va pune problema, va fugi cu scaunul. Eu n-am fugit niciodată cu scaunul, de nicăieri, şi nu îi înţeleg pe cei care fug cu scaunul. Îmi pare rău pentru Vali, sincer, dincolo de celelalte lucruri. Îmi pare rău că se pune în această poziţie, care e mai mult decât jenantă”, a spus Ponta.

Fostul premier și-a anunțat cu această ocazie implicarea în campania electorală, spunând că a venit la Slatina „la solicitarea preşedintelui partidului, domnul Dragnea, a preşedintelui PSD Olt, domnul Stănescu” şi va merge „şi în alte părţi din ţară”. El a mai declarat că nu are de gând să ocupe vreo funcție politică în PSD până nu finalizează „toate procedurile juridice”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine