2019-11-19 02:41

Tăriceanu a făcut ANUNȚUL: Sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor

 |  09:38
Tăriceanu a făcut ANUNȚUL: Sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu a văzut documentul trimis de Ministerul Finanţelor Comisiei Europene, dar că sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor. El a susţinut că România nu poate rămâne ca o ţară care este competitivă mai ales prin nivelul mic al remunerării forţei de muncă, pentru că altfel nu va putea fi frânată în niciun fel exodul forţei de muncă.

”Documentul trimis Comisiei Europene pe care eu nu l-am văzut, nu am primit o informare de la Guvern în acest sens, nu angajează cu absolut nimic niciun fel de îngheţare, pentru că economia românească este într-o perioadă de creştere puternică şi această creştere a PIB nu este pentru a figura în statistici pe primul loc al clasamentului de creştere economică în Europa”, a afirmat Tăriceanu, răspunzând unei întrebări.

Liderul ALDE a precizat că această creştere economică trebuie să se reflecte în puterea de cumpărare a cetăţenilor fie că este vorba de salariaţi, fie că este vorba de pensionari.

”Sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor atâta vreme cât economia creşte susţinut, vom avea rezultate foarte bune şi ele trebuie să se regăsească în salarii şi pensii”, a subliniat preşedintele Senatului.

El a mai spus că ponderea salariilor în buget în România este mai mică decât în celelalte ţări europene.

”Obiectivul nostru este să creştem puterea de cumpărare, aşa încât nici pomeneală să discutăm despre blocarea salariilor. Comisia Europeană nu cere aşa ceva, nu are de ce să ceară şi în ultimii ani România a avut o evoluţie ascendentă, care trebuie continuată. (...) Nu putem să lăsăm România ca o ţară care este competitivă mai ales prin nivelul mic al remunerării forţei de muncă, pentru că altfel nu vom putea să frânăm în niciun fel exodul forţei de muncă. (...) Nu are rost să ne plângem că ne pleacă oamenii. Vrem să nu plece, atunci va trebui să îi plătim”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că documentul trimis la Comisia Europeană în care se propune îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul lunii decembrie 2018 este un scenariu, o variantă de lucru. El susţine însă că mărirea salariului minim pe economie din ianuarie 2019 ar putea fi aplicată încă din acest an. Anunţul lui Teodorovici vine după ce senatorul PNL Florin Cîţu a dezvăluit că Guvernul a trimis în urmă cu câteva zile Comisiei Europene un document în care promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-22Parerea ta...

RO TARA FARA ROST
22 Oct 2018

PE EL MANECHINUL IL DOARE LA BASCA EL SE GANDESTE SA SE INSOARE A SASEA OARA .............
SLUGA MAFIEI PSD
22 Oct 2018

Mitomanul slugoi al puscariasului draknea nu a vazut site-ul Comisiei Europene unde scrie ca guvernul Romaniei va ingheta salariile in 2019. Guvernul mafiot psd-alde s-a dat singur de gol ca NU MAI SUNT BANI DE SALARII SI PENSII DECÂT DIN IMPRUMUTURI EXTERNE. IN GUVERNAREA ANTI -ROMANEASCA PSD-ALDE DATORIA EXTERNA A ROMANIEI A FOST DUSA LA 100 MIARDE EURO , BANI PE CARE II VA PLATI GENERATIILE VIITOARE. INCOMPETENTA HOTILOR DIN PSD-ALDE VA DUCE ROMANIA IN SITUATIA GRECIEI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray