2019-10-14 11:09

Tăriceanu ACUZĂ: ”Așa-zisa luptă împotriva corupției e o luptă pentru putere”

 |  19:14
Tăriceanu ACUZĂ: ”Așa-zisa luptă împotriva corupției e o luptă pentru putere”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că DNA, prin încercarea de a începe urmărirea sa penală într-un nou dosar, vrea să-l intimideze, pentru ca el să renunțe la planurile de reformare a justiției. Liderul ALDE a mai spus că lupta împotriva corupției din ultimii ani a fost, de fapt, o luptă pentru putere și influență, dusă de oameni care ignoră voturile românilor. El a mai afirmat că efectul acestei lupte este pervers, deoarece duce la pierderea încredererii românilor în instituțiile statului. Din cauza celor care pretind că luptă împotriva corupției, susține Tăriceanu, cetățenii au ajuns să creadă că toți politicienii sunt corupți.

”Are un scop bine definit să mă intimideze pe mine în această luptă pe care am declanșat-o cu 4 ani în urmă, pentru a semnala excesele și gravele abuzuri care s-au petrecut în justiție. De asemenea, acest demers are menirea de a amplifica confuzia care domnește azi în societate, între cetățeni, care cu greu mai pot să distingă ceea ce e corect de ceea ce e incorect, ce e bine de ce e rău. Sigur că acest demers are un efect pervers, pentru că el stimulează neîncrederea în instituții și acest lucru e cel mai grav. Dă impresia oamenilor că Parlamentul e mobilat de oameni care sunt toți corupți, că Guvernul e incapabil, că primarii nu conduc localitățile decât spre beneficiul propriu. Sigur că atunci concluzia care vine în mod firesc e ”nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de 100 de procurori vânjoși și 200 de ofițeri cu ochii albaștri și decid ei cine e bine să conducă România și cine nu, în pofida voturilor date de cetățeni? lăsați că facem noi curățenie, îi dăm la o parte pe unii și-i punem pe ai noștri să conducă țara”. Asta a fost esența demersului făcut în ultimii 10 ani de așa-zisele instituții care combat corupția. De fapt, corupția a fost paravanul în spatele căruia s-a desfășurat o aprigă luptă pentru putere și influență. 

Nu mă intimidează acest demers, nu abandonez lupta pe care am început-o pentru o justiție corectă, care să se bazeze numai pe lege. Voi continua demersuri pe care le-am întreprins împreună cu colegii mei pentru reformarea justiției”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-27Parerea ta...

ANONIM
27 Noi 2018

Statul paralel al lui iohanus,el actioneaza impotriva statului de drept
'' STATUL PARALEL ''
28 Noi 2018

''Statul paralel '' taia porci adusi de draknea si il platea pe rudolph giulliani. Statul paralel'' isi face PROPRIUL COMPLET DE JUDECATA. '' STATUL PARALEL '' GAZEAZA SI BATE OAMENI PASNICI. '' STATUL PARALEL '' A ELIBERAT 9000 DE PUSCARIASI. ''STATUL PARALEL SI-A FACUT PENSII SPECIALE. '' STATUL PARALEL A IZOLAT ROMANIA IN U.E. '' STATUL PARALEL A FURAT BANII DE HRANA A COPIILOR ORFANI DIN TELEORMAN. ''STATUL PARALEL'' A MARKT TAXELE LOCALE. '' STATUL PARALEL '' A UCIS 59 DE COPII DE RUJEOLA. '' STATUL PARALEL '' A MARIT INFLATIA LA 5,6% .'' STATUL PARALEL '' ESTE. MAFIA PSD-ALDE CONDUS DE PUSCARIASUL PSIHOPAT draKnea si manechinul EXPIRAT SI PENAL MASCARICEANU.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray