2019-12-15 17:50

Tăriceanu ACUZĂ politicienii de la Bruxelles că ”au închis ochii la gravele ABUZURI din justiție”

 |  18:22
Tăriceanu ACUZĂ politicienii de la Bruxelles că ”au închis ochii la gravele ABUZURI din justiție”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă la Sinaia, că proiectul european trece printr-o criză pentru că a trădat valorile liberale, precizând că „protipendada bruxelleză” a închis ochii la gravele abuzuri din domeniul justiţiei în România.

Din păcate, însă văd în aceşti ultimi ani o serie de nori negri care se adună pe cerul Uniunii Europene. Fără îndoială, proiectul european trece printr-o criză, trece printr-o criză de identitate şi de credibilitate. Iată că Brexit este dovada acestei crize, fără să fie cauza. Principala cauză, după părerea mea, este legată de trădarea valorilor liberale la nivelul UE. Aici mă refer la «disponibilitatea» a unor lideri europeni să renunţe la principiile liberale care stau la baza UE, ăn favoarea unor poziţii sau abordări bazate doar pe interesul propriu, pe interesul naţional. Sunt politicieni europeni care au uitat să mai vorbească cetăţenii, nu îşi înţeleg realităţile şi această grupare de aşa-zişi politicieni europeni aş numi-o protipendada (marea aristocraţie, clasa privilegiată – n.r.) bruxelleză”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la Şcoala Politică de Iarnă a Tineretului ALDE, de la Sinaia, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a precizat că această „protipendadă bruxelleză” întreţine ideile unei Europe cu două viteze sau ale unui Europe a cercurilor concentrice.

„Această protipendadă bruxelleză susţine diferite idei, cum ar fi Europa cu mai multe viteze sau Europa cu două viteze sau Europa cu cercurile concentrice. Din păcate, această protipendadă bruxelleză a închis ochii la gravele abuzuri care au avut loc în domeniul justiţiei în România. Au închis ochii la abuzurile comise de serviciile de informaţii. Pentru mine, nu este de mirare că doamna Prună, fostul ministru al Justiţiei, cea care a susţinut că drepturile omului sunt un moft, a fost birocrat european. A avut de unde să se inspire, în mod nefericit şi a aspirat să se alăture de aşa-zisei elite de la Bruxelles”, a explicat Tăriceanu.

El a vorbit şi despre cum vedea România UE înainte de aderarea în anul 2007, ca pe un „tărâm al făgăduinţei”, dar şi al garanţiei libertăţii, lucru de care ţara noastră a fost privată în cei 45 de ani de comunism.

„Uniunea Europeană pentru care eu am semnat Tratatul de aderare al României nu era doar pământul făgăduinţei pentru noi în ceea ce înseamnă bunăstarea, ci era mai mult decât atât. Era tărâmul dreptăţii, era tărâmul principiilor şi mai presus decât orice al libertăţii. Garanţia libertăţii de care am fost privaţi ca ţară 45 de ani, în perioada comunistă. Eu cred că UE este exact precum este şi democraţia. Nu este perfectă, dar nu avem nimic mai bun de pus în locul ei. Este singura care funcţionează”, a completat liderul ALDE.

Tăriceanu a adăugat că rolul nostru, ca stat membru, este de a contribui la depăşirea crizei proiectului european, atrăgând atenţia că România nu este o ţară oarecare în Uniunea Europeană.

„Cred că este rolul României, mai ales acum când deţine Preşedinţia rotativă, să contribuim la depăşirea crizei proiectului european. Nu trebuie să uităm un lucru, că România nu este o ţară oarecare în UE, este o ţară de prim rang în UE. Fiţi conştienţi de acest lucru. Cel puţin din perspectiva teritoriului, a resursei umane, suntem a şaptea ţară şi în curând vom fi a şasea, după ieşirea Marii Britanii. Am senzaţia că de multe ori şi politicienii, dar şi oamenii obişnuiţi se poartă ca un fel de elevi de şcoală care sunt în prima zi de şcoală, la lecţii, când se vorbeşte de UE, când se întâlnesc cu ceilalţi lideri. Suntem totuşi membri ai UE de 12 ani. Prin urmare, România trebuie să contribuie decisiv la redefinirea unui proiect pentru viitorul UE care să fie bazat pe coeziune şi solidaritate”, a conchis preşedintele ALDE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-16Parerea ta...

PETRE ROMAN
16 Feb 2019

a condus primele două guverne postdecembriste. MASON de nivel înalt, intens susținut de Marele Orient al Franței și de lojile italiene, PETRE ROMAN participă activ în septembrie 1990 la întâlnirile cu MARELE SUVERAN AL MASONERIEI ITALIENE, ELVIO SCHUBBA. Un document inedit, publicat în 1990, demonstrează apartenența sa la masonerie: ”Sunteți AUTORIZAT, scrie Petre Roman, ”ca imediat după primirea la Președintele Mubarak, să îl asistați la Ceremonia afilierii la Loja Memphis-Misraim din Cairo pe trimisul nostru, fratele GELU VOICAN, adept al Ordinului nostru cu gradul de Cavaler KADOSH, în Loja de Rit Scoțian, rectificat și acceptat în care ați primit Lumina”. Fratele GELU VOICAN la care face referire Ordinul lui Roman este nimeni altul decât GELU VOICAN VOICULESCU. El ocupa funcția de vice-prim-ministru al României, adjunctul lui Roman.
DEPUTATUL VASILE MATEI
16 Feb 2019

a DEZVĂLUIT ulterior, în februarie 1998, că PETRE ROMA și ADRIAN NĂSTASE nu fac parte din aceași lojă, dar care sunt amândoi francmasoni. Din 1998 până în 1999, România are un alt prim-ministru mason, dar provenit de pe o altă filieră: RADU VASILE. După ce se convertește peste noapte la catolicism și intră în masoneria italiană, RADU VASILE are o ascensiune subită; este primul român care ocupă o poziție de conducere în organismele europene, devenind vicepreședinte a Consiliului Europei. O altă premieră a premierului Radu Vasile este vizita Papei în România. Relațiile sale cu lojile italiene și cu OPUS DEI (sectă teroristă din interiorul Bisericii Catolice) îl fac să susțină curentul masonic ecumenist din cadrul Bisericii și să intermedieze în 1999, PRIMA VIZITĂ REALIZATĂ DE UN SUVERAN PONTIF ÎNTR-O ȚARĂ ORTODOXĂ, DUPĂ SCHISMA DIN ANUL 1054. CU ACEASTĂ OCAZIE, PATRIARHIA ROMÂNĂ PRIMEȘTE DE LA OPUS DEI, O DONAȚIE ÎN VALOARE DE 200.000 DE DOLARI PENTRU CONSTRUIREA CATEDRALEI ”MÂNTUIRII” NEAMULUI.
RELAțIILE SALE
16 Feb 2019

de înalt nivel cu masoneria italiană fac să fie și primul român primit în audiență privată de Papa Ioan al II-lea (care a fost și el mason), nu o dată, ci chiar de patru ori. CATEDRALA ”MÂNTUIRII” NEAMULULI NU ESTE ALTCEVA DECÂT PROIECTUL UNUI TEMPLU MASONIC, SATANIC ȘI NICIDECUM DUPĂ ARHITECTURA BIZANTINĂ, ORTODOXĂ, CI ECUMENISTĂ, MASONICĂ. Între 1999 și 2000, Guvernul României este condus de alt MASON recunoscut, MUGUR ISĂRESCU- este de 17 ani guvernator al Bâncii Naționale a României, poziție pe care a rămas în ciuda schimbărilor de pe scena politică românească. MUGUR ISĂRESCU a fost menținut pe această poziție, la presiunile unor organisme financiare mondiale, care au și amenințat că își retrag împrumuturile acordate României, DE FIECARE DATĂ CÂND S-A PUS PROBLEMA SCHIMBĂRII din funcție a lui Isărescu. Isărescu mergea deseori în SUA încă dinainte de 1989; ACOLO A FOST RACOLAT DE CONSILIUL PENTRU RELAȚII EXTERNE (COUNCIL OF FOREIGN RELATIONS) care AVEA ”NEVOIE” SĂ-ȘI IMPLANTEZE în România un om pe care să se poată baza.
A PETRECUT
16 Feb 2019

o scurtă perioadă ca reprezentant comercial al României la Ambasada din Washington, apoi a devenit guvernator PE VIAȚĂ al Băncii Naționale. MISIUNEA SA ERA SĂ SE ASIGURE CĂ ROMÂNIA VA FACE ÎMPRUMUTURI ÎNROBITOARE, CARE SĂ O FACĂ D E P E N D E N T Ă DE ORGANISMELE FINANCIARE INTERNAȚIONALE: BANCA MONDIALĂ, BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII, BANCA EUROPEANĂ PENTRU RECONSTRUCȚIE ȘI DEZVOLTARE ȘI FONDUL MONETAR INTERNAȚIONAL. Și-o îndeplinește peste așteptările stăpânilor săi. ADRIAN NĂSTASE, Primi-ministru al României între 2000-2004 este MASON DE GRADUL 33, Cavaler de Malta și face parte din Clubul Rotary. Într-un interviu din anii 1990, Adrian Năstase vorbește despre faptul că este Cavaler de Malta, lucru pe care îl menționează și în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului.
THEODOR STOLOJAN,
16 Feb 2019

premier la României în perioada 1991-1992, povestește că a fost curtat de Marea Lojă a României, din care face parte TĂRICEANU : ”Îmi amintesc că acest domn VIȘOIANU a venit la mine și mi-a propus să intru într-o lojă masonică”. Cât a fost prim-ministru, S-A REMARCAT PRIN EFORTURILE DE A DISTRUGE ECONOMIA ROMÂNEASCĂ, ALĂTURI DE GUVERNATORUL BĂNCII NAȚIONALE, MASONUL MUGUR ISĂRESCU. Alții membrii de seamă ai masoneriei: VICTOR BABIUC (Ministru de Justiție al Reformei în 1998, de trei ori ministru al Apărării, deputat, Președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României); NICOLAE ALEXANDRU, intră în PD în 1992. În perioada 1992-1996, este deputat din partea PD; din 1996, senator din partea PD. Intră în masonerie în 1997, este ridicat la gradul de general, în 1998.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
17 Feb 2019

bravo interesante comentarii.si chiar adevarate,astia toti sunt masoni si satanisti
MASCARICEANU SLUGA PSD.
17 Feb 2019

Porcul tradator de neam si tara devenit alat al orrganizatiei mafiote psd sa-si rezolve el problemele cu justitia si apoi sa acuze Bruxelles. De ce se intarzie in senat ridicarea imunitatii acestui gunoi numit mascariceanu ?????? Mafia isi apara borfasii de bratzul legii.
# BāTUT îN ,, CAP " !!!
17 Feb 2019

Abuzurile se stopeazā prin LEGI : parlamentarii nu ȘTIU face LEGI ; mai încearcă ,, guvernul " DE-NDATĀ ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray