2020-03-29 13:08

Tăriceanu AMENINȚĂ: ”Demisia premierului ar arunca România în criză politică”

 |  23:31
Tăriceanu AMENINȚĂ: ”Demisia premierului ar arunca România în criză politică”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat dur după conferința de presă a președintelui Iohannis. Fostul șef al Senatului consideră că demisia premierului cu scopul declanșării alegerilor anticipate ar trebui să aibă o justificare solidă fiindcă ar arunca România într-o nouă criză politică.

"Nu am urmărit declarațiile președintelui, ci doar un rezumat al acestora. Președintele nu mi-a dat impresia că dorește cu adevărat să-l presedeze pentru a-l demisiona, ci consideră ca o posibilă opțiune politică alegerile anticipate. Demisia premierului pentru declanșarea alegerilor anticipate trebuie să aibă o justificare foarte solidă. Declanșarea unei crize politice, în contextul în care cu o lună în urmă Parlamentul a votat bugetul, dându-i un vot de încredere actualului guvern, necesită o explicație serioasă. Pentru a arunca România într-o criză politică, chiar dacă din anumite considerente din ordin strict politic, acest lucru nu poate să fie apanajul egoist. O criză politică este o criză politică pentru țară. 

Al doilea lucru este că declanșarea alegerilor anticipate este de resortul Parlamentului, care ar trebui, printr-o moțiune de cenzură, să-l demită pe primul ministru. 

Parlamentul a arătat că susține Guvernul, prin aprobarea Legii Bugetului pe 2020, iar un astfel de gest de demisie nejustificată eu aș interpreta-o ca un gest de desconsiderare a Parlamentului, ceea ce nu cred că ar fi o idee foarte bună", a spus Tăriceanu la Antena 3


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-09

In legatura cu acest articol...

Premierul Orban reia tema ANTICIPATELOR: ”Când se vor întruni condiţiile, vom demara procedurile”

Surse Adevărul: Guvernul l-ar putea schimba din funcție pe Raed Arafat. Cine e ÎNLOCUITORUL său

Orban a dezvăluit scenariul privind alegerea primarilor din două tururi

Cum se CONTRAZIC Iohannis și Orban. Declarații care se schimbă în funcție de interese politice

Marcel Ciolacu ACUZĂ: ”Ludovic Orban încurajează și PLĂTEȘTE traseismul politic”

Președintele Iohannis, răspuns ferm: ”Da, îmi doresc alegeri ANTICIPATE!„
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine