2020-07-04 00:04

Tăriceanu anunță ce se va întâmpla după căderea guvernului Dăncilă: Mi se pare că avem la dispoziție două soluții

 |  10:47
Tăriceanu anunță ce se va întâmpla după căderea guvernului Dăncilă: Mi se pare că avem la dispoziție două soluții

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat joi, la Parlament, ce se va întâmpla după căderea guvernului Dăncilă, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece de votul în Parlament.

„Președintele trebuie să demareze consultări cu partidele politice în urma cărora va desemna un prim-ministru. Primul ministru va trebui să pregătească un program de guvernare pe care trebuie să-l prezinte Parlamentului spre aprobare împreună cu lista guvernului. (...) Mi se pare că avem la dispoziție două soluții, una politică și una tehnocrată, care mie îmi displace. Soluția politică, în opinia mea, trebuie să se bazeze pe cei care au inițiat moțiunea, adică pe PNL. (...) ALDE nu va face parte dintr-un viitor guvern”, a spus Tăriceanu, la Parlament, înainte de votul pe moțiunea de cenzură.

Iniţiatorii moţiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat "cel mai nociv" din ultimii 30 de ani şi arată că, imediat după acest moment, opoziţia va propune "cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români", anticipându-se că soluţia benefică este un "guvern suplu", cu 15 ministere.

"Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, faceţi un bine României şi românilor şi votaţi demiterea celui mai nociv guvern pe care l-a avut ţara în ultimii 30 de ani. Demiteţi Guvernul PSD prin votul dumneavoastră şi salvaţi, astfel, ceea ce se mai poate salva din economia României, din sistemul de învăţământ, din sistemul de sănătate, din instituţiile statului român. Orice zi cu Guvernul Dăncilă la putere înseamnă oportunităţi ratate pentru România, subdezvoltare şi adâncirea problemelor macroeconomice. Demiterea Guvernului Dăncilă reprezintă o condiţie esenţială pentru intrarea României în normalitate. Această moţiune ne oferă şansa să reconstruim România din temelii. (...) Votul dumneavoastră pentru moţiunea de cenzură este un vot esenţial pentru a reda speranţa românilor de pretutindeni că România se poate întoarce la normalitatea mult aşteptată. Imediat după demiterea Guvernului PSD, opoziţia va propune cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români şi pentru România. Aceasta va fi, evident, aşa cum ne spune Constituţia, rezultatul consultărilor dintre Preşedintele României şi partidele politice parlamentare. Putem să anticipăm încă de acum faptul că soluţia benefică pentru România înseamnă un guvern suplu, european, cu 15 ministere, format dintr-o echipă de oameni competenţi, care au demonstrat profesionalism, integritate şi responsabilitate în întreaga lor carieră", se arată în textul moţiunii de cenzură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz