2019-08-18 14:35

Tăriceanu apără onoarea „nereperată” a condamnaţilor

 |  15:01
Tăriceanu apără onoarea „nereperată” a condamnaţilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, face apel la cutuma antică şi la cea comunistă pentru a convinge electoratul de ce este nevoie de graţiere. În plus,”cei condamnaţi sunt şi ei oameni” şi au dreptul ”la propria imagine”.

”Consider că până la urmă chiar şi cei care au fost condamnaţi şi sunt astăzi în închisori şi ispăşeşc o pedeapsă, până la urmă sunt totuşi oameni. Acestor oameni nu le putem încălca demnitatea. Cred că chiar cei care sunt condamnaţi au dreptul la propria demnitate şi la propria imagine”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a făcut apel la istorie, explicând că instituţia graţierii a existat întotdeauna.

”Această instituţie a graţierii nu a inventat-o Guvernul actual sau actualul ministru de Justiţie. Graţierea funcţionează din vremuri străvechi. Să ştiţi că şi în antichitate funcţiona graţierea. Şi în perioada comunistă au existat momente în care s-au făcut graţieri, şi după 1990, în democraţia nouă din România”, a explicat Tăriceanu.

”Nu cred că ar trebui să privim cu atâta ură şi cu atâta intransigenţă un lucru care mie mi se pare că trebuie discutat calm”, a mai spus el.

Întrebat de ce graţierea se doreşte a fi impusă prin ordonanţă de urgenţă, şi nu prin lege dezbătută în Parlament, Tăriceanu a susţinut că e dreptul Guvernului să legifereze prin ordonanţe.

”Este o opţiune care este la latitudinea Guvernului. Poate să dea ordonanţă sau poate să vină cu un proiect de lege. Pentru fiecare aceste două variante există avantaje şi dezavantaje (…) Este dreptul Guvernului să legifereze prin ordonanţe în anumite domenii, pe anumite materii şi poate să o facă. Nu înţeleg de ce această tulburare aşa care văd că i-a cuprins pe unii”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

ANONIM
18 Ian 2017

DACA SE DORESTE SALVAREA RO; – DRAGNEA TREBUI E ARESTAT PT SARACIREA JU D TR , PT JEFUIREA PADURI LOR IMPREJMUITE CU GARD E LECTRIC , PT JEFUIREA TER ENURILOR AGRICOLE SI DIN INTRAVILAN DIN JUD TR. n– TARICEANU-NIMFOMANU – TALHAREANU TREBUIE AR ESTAT PT JEFUIREA ECONOMI EI NATIONALE SI PT NEGLIJ ENTA (PROSTIE NATIONALA). – IORDACHE TREBUIE CAZAT LA BALACEANCA SAU P OROSCHIA.
F-B-I
18 Ian 2017

SLUGOIUL APARA MAFIA FSN -PSD.......E COMPLICE LA A-N-R-P...............ENE RGIE...........PAUL-LAMBR INO-RECIPLIA-TRUICA-SILBE RSTEIN-TARICEANU......... .....MAFIOTII ATACA ROMAN IA
CONSTANTIN
19 Ian 2017

LE PLANGE DE MILA PUSCARI ASILOR STIIND CA SI EL VA AJUNGE IN CURAND ACOLO ! EL ARE INSA NOROCUL CA I L VOR PLANGE TOATE CELE 5 NEVESTE !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray