2019-09-18 16:45

TĂRICEANU, atac la IOHANNIS: „Joacă politic chestiunea revocării lui KOVESI. Este foarte grav!”

 |  17:23
TĂRICEANU, atac la IOHANNIS: „Joacă politic chestiunea revocării lui KOVESI. Este foarte grav!”

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la Braşov, că preşedintele Klaus Iohannis nu întârzie cu răspunsul la cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al DNA, Codruţa Kovesi, însă a adăugat că, în opinia sa, este foarte grav că şeful statului s-a antepronunţat şi "joacă politic" această chestiune.

''N-aş putea să spun că întârzie. Ca să fiu corect, abia la sfârşitul săptămânii trecute, vineri parcă, a primit documentele de la CSM. Nu se poate spune că întârzie. Altceva pot să spun. Preşedintele în loc să-şi ia o marjă de rezervă şi să fi spus, în momentul în care Ministrul Justiţiei a cerut revocarea, să fi spus 'da, o să stau să analizez solicitarea de revocare, argumentele propuse', domnia sa s-a şi pronunţat că nu consideră că este necesară revocarea, ceea ce după părerea mea este o greşeală'', a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. El a adăugat că în cazul deciziei preşedintelui este vorba de două chestiuni: aspectul juridic şi aspectul politic, iar din punct de vedere juridic argumentele furnizate de ministrul Justiţiei sunt imbatabile. ''Din punct de vedere politic, a juca această această chestiune politic intră într-o contradicţie flagrantă cu rolul constituţional al preşedintelui, care, prin Constituţie, este chemat să vegheze la respectarea Constituţiei. Ministrul Justiţiei a invocat drept argument pentru revocare, consider eu că este argumentul principal pentru revocare, nu ştiu dacă împărtăşeşte punctul meu de vedere, dar el a invocat tocmai faptul că procurorul şef al DNA, care trebuie să fie un om al legii, a încălcat grav Constituţia în repetate rânduri. Deci preşedintele ce face, se derobează de la acest rol esenţial pe care-l are, numai de dragul clienţilor politici şi al simpatizanţilor? Este foarte grav'', a mai argumentat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-20Parerea ta...

NIMFOMAN RATAT
20 Mar 2018

Ce tot vrea mascariceanu ? A ajuns un penal sa dea ordine presedintelui Romaniei ? Pe fostul presedinte al Frantei tot '' statul paralel'' l-a arestat ? Locul lui mascariceanu e la puscarie.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Mar 2018

corect....mare atentie fripturiceanule...ca SARKOZY se plictiseste singur in arest,are nevoie de un mascarici ca tine sa-l amuze//fugi in Franta,spui ca te persecuta "statul paralel"...fii si tu smeker ca Ghita
NEGRO
20 Mar 2018

Ce e grecule, nu mai ai rabdare? Aici in Romania lumea se mai gandeste, mai mediteaza, cand e vorba de luat o hotarare. Ma tem ca te cam preseaza vanzarea hidrocarburilor din Marea Neagra chiar inainte de a obtine dreptul exploatarii din partea Tribunalului International. La fel, te zgandara la buric vanzarea catre unguri a mostenirii Gojdu, lasata romanilor din totdeauna. Esti cam grabit, grecule, sa scapi neatins. Dar nu prea cred. Funia ti-e prea aproape de par. Chiar daca vrei pana una alta sa arunci Romania in haos. Orele ti sunt numarate!
ANONIM
21 Mar 2018

Si apoi urmeaza Iohannis ,ce daca e nazist, camarazilor !Nu discriminati!
@ANONIM
21 Mar 2018

Tu ai creerii spalati de gadea si ciutacu . Ce detergent folosesc acesti impostori de nu mai stiti pe ce lume traiti ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray