2020-08-10 02:22

Tăriceanu, audiat la Comisia de anchetă a SPP

 |  12:08
Tăriceanu, audiat la Comisia de anchetă a SPP

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va fi audiat marţi la Comisia parlamentară de anchetă a SPP pentru a da detalii în legatură cu cei şapte ani în care ar fi fost interceptat, potrivit unor informaţii care au fost furnizate de fostul director al Serviciului de Protecţie şi Pază Dumitru Iliescu la audierea în comisie.

Audierea va începe la ora 13,00, potrivit preşedintelui Comisiei SPP, Daniel Butunoi.

"Generalul Iliescu (Dumitru Iliescu, audiat la comisie - n.r.) ne-a semnalat un caz unde suspectăm că ar fi o implicare a persoanelor din SPP în speţa domnului preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Ca atare, prin votul unanim al comisiei, am decis ca săptămâna viitoare, în funcţie de programul dumnealui, să îl invităm pe domnul Tăriceanu la audieri în comisie. Aşa cum ne-a expus domnul general Iliescu despre competenţele SPP, o parte foarte consistentă din partea de protecţie reprezintă protecţia informativă. După părerea dumnealui, cei şapte ani de ascultare a domnului Călin Popescu-Tăriceanu nu numai că sunt ilegali, ci că serviciul trebuia să ştie şi trebuia să ia măsuri pentru contracararea acestor activităţi. De aceea vrem să îl invităm pe dl. Popescu-Tăriceanu, să ne explice dumnealui, fiind persoana în cauză, cum s-a simţit şi ce s-a întâmplat în cei şapte ani de mandat de ascultare", a precizat Butunoi pe 2 octombrie, potrivit Agerpres.

Vicepremierul Paul Stănescu a fost audiat săptămâna trecută în Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea politică, unde a reluat afirmaţiile făcute la sfârşitul lunii ianuarie, când spunea că şeful SPP, Lucian Pahonţu, i-a transmis printr-un "prieten" că până în martie liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi istorie, iar el va prelua partidul. El a spus că discuţia de atunci cu prietenul său a avut loc în sediul Ministerului Dezvoltării, pe care îl conduce, şi a refuzat să îi dea numele celui care i-ar fi transmis aceste informaţii, susţinând că nu are acordul acestuia şi precizând că este o persoană care nu este implicată în politică şi nici nu provine din SPP sau din serviciile de informaţii.

La finalul audierilor, Paul Stănescu a spus că a reluat practic acele declaraţii, relatând că la jumătatea lunii noiembrie "un prieten foarte bun prieten" a venit la el şi i-a transmis un mesaj din partea lui Lucian Pahonţu: "La mijlocul lunii noiembrie, un prieten foarte bun a venit la mine şi mi-a transmis un mesaj din partea domnului Pahonţu, şeful SPP. Mi-a spus că până în martie Dragnea va fi istorie, iar eu o să ajung şeful PSD alături de alţi colegi şi o să am protecţia SPP".

El a precizat că întâlnirea a avut loc la Ministerul Dezvoltării şi a susţinut că prietenul său nu face parte din niciun partid sau din vreo structură şi că nu poate spune cine este pentru că nu are acordul acestuia.

Întrebat dacă are certitudinea că mesajul era transmis chiar de către Pahonţu, Paul Stănescu a răspuns: "Sută la sută da. A fost şi este un prieten foarte bun în continuare. Nu am dovezi. Eu nu am acuzat SPP. Eu am toată stima pentru ofiţerii din SPP".

La sfârşitul lunii ianuarie, vicepremierul Paul Stănescu, declara că şeful SPP, Lucian Pahonţu, i-a transmis printr-un "prieten" că liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi "executat" şi că el ar putea prelua "şi partidul chiar".

"A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar", spunea Stănescu.

Întrebat ce înseamnă să colaboreze, Stănescu a răspuns: "Nu ştiu. Am spus următorul lucru: te rog să-i spui că a greşit adresa total. Nu ştiu cine e Pahonţu, nu l-am văzut în viaţa mea. Niciodată nu m-am gândit să preiau partidul şi nici nu mă gândesc. Nu cred că SPP e de vină, cred că oamenii sunt de vină şi e impardonabil să se spună aşa ceva. Eram vicepremier, asta înseamnă un atentat grav la democraţie".

La comisie s-a prezentat marţi pentru a fi audiat şi generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP.

La începutul lunii februarie, premierul Viorica Dăncilă anunţa că nu mai vrea să beneficieze de protecţia SPP. Aceeaşi decizie au luat-o şi alţi demnitari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-09Parerea ta...

ANONIM
09 Oct 2018

DAca SPP un serviciu de paza niste paznici de fapt (dar cu salarii babane)isi permite sa ameninte ca el inchide si numeste prin seful lor Pahontu un criminal nepedepsit atunci tara asta a incaput pe mana unor dihanii naziste Singurul lucru :plecarea de aici fara sa mai intoarcem capul pentru ca curul a ajuns cap si capul cur
@ ANONIM CRETIN
09 Oct 2018

Du-te dracu la psihiatru si te controleaza ciumat rosu spurcat. Tu nu vezi ca ai creerii spalati de mafia psd si haznaua 3 urat mirositoare.
ANONIM
10 Oct 2018

Paznicii cu salarii babana cum zici tu nu sunt singurii paduchi care sug seva acestei tari , mai sunt si altii care au pensii speciale (bani furati pe fata)parlamentari care la viata lor au ridicat doar mana si stau acolo de 3 mandate,etc etc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz