2020-07-15 22:17

Tăriceanu, AVERTISMENT pentru președintele Iohannis: ”Nu e pentru cine se pregătește”

 |  22:38
Tăriceanu, AVERTISMENT pentru președintele Iohannis: ”Nu e pentru cine se pregătește”

Călin Popescu Tăriceanu a avut o primă reacție la declarația lui Klaus Iohannis privind referendumul pe justiție. Liderul ALDE a avut și un avertisment pentru președinte.

„Vreau ca lucrurile să fie înțelese cât se poate de limpede: partidul nostru, ALDE, nu are nicio problemă cu referendumul pentru Justiție, pe care domnul Iohannis a anunțat că îl convoacă.

Dar trebuie să ne fie clar de ce o face. Nu pentru că îi pasă de justiție, nu pentru că îi pasă de abuzurile săvârșite în România, nu pentru că îi pasă de miile de vieți mutilate de justiția dumnealui, ci pentru că a venit momentul să stoarcă și ultima picătură electorală din tema justiției. Așa că haideți să dăm cărțile pe față: dl Iohannis vrea acest referendum pentru că își dorește să intre în campanie electorală chiar daca legea îi interzice. Dl Iohannis vrea să-și construiască platforma electorală pentru alegerile din toamnă. Dl Iohannis vrea să fure startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

Chiar dacă nu ne opunem unui asemenea demers trebuie să spunem că acesta va avea un impact negativ asupra alegerilor pentru Parlamentul European, că acest demers contravine practicilor și recomandărilor Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene (două instituții dragi dlui Iohannis atunci când le poate folosi în favoarea dânsului). Ne putem gândi mai ales la utilitatea per ansamblu a unui asemenea referendum. Eu, personal, nu văd cum ar putea fi de folos și cui, cu excepția partidului de suflet al președintelui, care nu prea are locomotivă electorală.

Dar domnul Iohannis ar trebui să aibă grijă, pentru că există o vorbă în popor: „nu e pentru cine se pregătește, ci e pentru cine se nimerește”. S-ar putea ca domnul Iohannis să nu își ajute partidul, ci să îl îngroape”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-28

In legatura cu acest articol...

Dragnea a RĂBUFNIT împotriva lui Iohannis: ”Spune PROSTII, e obsedat și disperat. Nu îl bagă nimeni în seamă”

ULTIMA ORĂ Iohannis convoacă REFERENDUM: ”Așa nu se mai poate!”
Parerea ta...

ANONIM
29 Mar 2019

CAM ASA ARATA O NULITATE UMANA, UN GUNOI UMAN, ETC...............
TE REFERI LA HOMALAUL TRAFICA
29 Mar 2019

La cine te referi?desigur la scarba de johanus ,asa i?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz