2019-10-23 03:03

Tăriceanu AVERTIZEAZĂ: ”Guvernarea se face prin DOSARE PENALE”

 |  18:51
Tăriceanu AVERTIZEAZĂ: ”Guvernarea se face prin DOSARE PENALE”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că există anumite deficienţe care ţin de Parlament în structurile din sistemul judiciar, dar că o parte dintre acestea sunt de resortul Consiliului Superior al Magistraturii. El a vorbit din nou și despre „guvernarea făcută prin dosare penale”.

„Derapajele - sigur că există anumite deficienţe care ţin de Parlament, şi am încercat prin modificarea legilor Justiţiei să corectăm anumite lucruri. Nu cred că soluţiile pe care noi le-am adoptat şi prin legislaţia privitoare la Legea 303, 304 şi 317 reprezintă soluţia cu care rezolvăm aceste probleme. O parte dintre problemele pe care le vedem în spaţiul public ţin de (...) resortul Consiliului Superior al al Magistraturii.

„Asistăm la guvernarea prin dosare penale. Se fac dosare, cei care sunt obiectul acestor dosare trec în categoria penalilor şi după aceea, ceea ce urmează ştim: preşedintele îi categoriseşte, opinia publică se uită cu îndoieli, poate justificate, asupra probităţii morale a acelora şi sunt eliminaţi din viaţa publică. Ăsta e un instrument politic. De fapt, Procuratura, DNA în asta s-au transformat.

O spun cu regret, pentru că nimeni nu contestă că un fenomen precum este corupţia trebuie combătut, nimeni nu contestă că trebuie să existe o structură care să combată, dar dacă structura care trebuie să combată corupţia e coruptă, atunci bineînţeles că toate această intenţie se duce pe apa sâmbetei şi nu mai avem nimic: nici stat de drept, nici credibilitatea Justiţiei şi acestea sunt lucruri foarte grave pe care într-o democraţie cei care au responsabilităţi trebuie să le conştientizeze”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă înlăturarea Laurei Codruţa Kovesi este o soluţie, el a afirmat că acest lucru este de resortul CSM. „Nu Parlamentul ia decizii”, a adăugat preşedintele Senatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-14Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Feb 2018

asta e fenomenul "SATUL FARA CAINI".......la o stana de oi lupii s-a servit 27de ani cu ce au vrut ei,au mancat oricate oi,si dintr-o data au aparut cainii de paza.............................si lupul alfa are probleme de realitate.......BAH CE CAUTA CAINII ASTIA AICI?OILE SUNT PENTRU MINE.......FAC CE VREAU CU ELE.......CIOBANU ASTA NESIMTIT PERSECUTA LUPUL....FACE DOSARE PeNALE.....ASTA NU E CORECT TAVARISCI...OILE SUNT ALE MELE...NU ALE CIOBANULUI...CINE SE CRED CAINII ASTIA.....HAU HAUUUUUUUU....DAVAI CEAS DAVAI OAIA davai palton
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray