2020-02-19 11:57

Tăriceanu, către Opoziţie: Dragi colegi, protocoalele dintre SRI şi DNA nu vă preocupă? Colaborările SRI şi CSM vi se par normale?

 |  14:19
Tăriceanu, către Opoziţie: Dragi colegi, protocoalele dintre SRI şi DNA nu vă preocupă? Colaborările SRI şi CSM vi se par normale?

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că ideea de luptă împotriva corupţiei este un demers politic şi nu unul natural al statului de drept, întrebând opoziţia dacă nu este deranjată de protocoale SRI cu instituţii din sistemului judiciar, scrie Mediafax.

"Ideea de luptă împotriva corupţiei înseamnă un demers politic. Nu este un demers natural al statului de drept, o reacţie reală a statului de drept, este o campanie organizată, la fel cum se organiza şi în anii '50, lupta împotriva burghezo-moşieriei, împotriva chiaburilor şi aşa mai departe. Şi atunci, ca şi acum, normele statului de drept erau călcate în picioare. Astăzi, din partea reprezentanţilor Opoziţiei m-aş fi aşteptat măcar o singură remarcă legată de stadiul şi de starea statului de drept din Românie. Dragi colegi, protocoalele dintre SRI şi DNA nu vă preocupă? Colaborările dintre SRI şi CSM vi se par naturale, normale, astea sunt trăsăturile statului de drept? (...) Mi-aduc aminte din copilărie, la o vizită a unei delegaţii sovietice în România, Stalin murise. Ce se striga? Ce se scanda? Stalin! Aşa ştiau oamenii, aşa învăţaseră. Am impresia că şi dvs aţi rămas cu o placă de patefon la care s-a zgâriat şanţuleţul şi care spune un singur lucru: Să continuăm lupta împotriva corupţiei! Cum o continuăm?", a afirmat Tăriceanu în plenul Senatului, unde a fost chemat de PNL, la "Ora Guvernului", ministrul Justiţiei Tudorel Toader pentru a oferi explicaţii legate de raportul GRECO.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a spus că dezbaterea dă senzaţia că revenim în la 1989.

"Nu înţeleg de ce PNL a decis să irosească timp preţios pentru a critica legile justiţiei, când acest proces a fost eminamente unul parlamentar. Putem, legitim, să discutăm cu domnul ministru despre planul de investiţii în instanţe, carierul justiţiei, dosar electronic şi multe alte lucruri aflate pe agenda domniei sale şi în programul de guvernare. Cred că rolul dezbaterii de astăzi este de a trage un semnal de alarmă partenerilor noştri europeni că au reuşit să internalizeze practici manipulatoare, prin analizarea în raport a unor texte neasumate politic, modificate în Parlament sau prin ignorarea cu bună ştiinţă a opiniilor neconforme, cu adevărul dinainte ştiut de experţi. România a derat cu bună credinţă la structuri europene după 1990, în speranţa că ne vom dezvolta armonios. Să ajungem astăzi criticaţi (...) fără vreo referire la date concrete, pare că revenim la 1989 ", a spus Robert Cazanciuc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-09Parerea ta...

ANONIM
09 Mai 2018

Acest PNL demn urmas al bratienilor si Sturzilor si averestilor (criminali )are voce dar nu in a construi ceva bun ci doar ca sa darame Aceste creaturi spun ca albul este negru si negrul este alb Apai mai mameluci nebuni ce credeti ca faceti /?
VESTEL
09 Mai 2018

Si ce e mai grav ,progeniturile sunt si ele ,proaste si rele de dau prin bat (vezi pitipoanca aceia proasta mara mares )
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine