2019-10-19 13:37

Tăriceanu CRITICĂ referendumul: ”E doar un JOC politic al președintelui”

 |  21:32
Tăriceanu CRITICĂ referendumul: ”E doar un JOC politic al președintelui”

Preşedintele Klaus Iohannis încearcă să deturneze alegerile pentru Parlamentul European prin convocarea unui referendum pe justiţie în aceeaşi zi cu acestea, a afirmat preşedintele Senatului român şi al partidului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

Acest referendum va eclipsa alegerile europarlamentare, distrăgând atenţia alegătorilor români de la chestiuni mai presante, consideră Tăriceanu.''Este doar un joc politic care-i permite preşedintelui să intre în dezbaterea politică'', explică preşedintele ALDE, adăugând că Iohannis va încerca să obţină un al doilea mandat la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului.Referendumul ''nu va rezolva nicio problemă majoră pentru că nu cred că există cineva în România care va spune că nu doreşte stat de drept sau o justiţie independentă'', subliniază Tăriceanu.Susţinând schimbările în justiţie efectuate de coaliţia de guvernare, el atrage atenţia că în România procurorii anti-corupţie şi serviciile secrete vizează politicenii de rang înalt prin metode ce amintesc de perioada comunistă. ''Nu am nicio îndoială că o acţiune profundă în sistemul judiciar este necesară. Nu putem tolera practici ca pe vremea comunistă (...) când justiţia era decisă de serviciile secrete şi procurori'', afirmă preşedintele ALDE, amintind în acest context şi de protocoalele de cooperare cu serviciile secrete pentru efectuarea de interceptări folosite de procurori.Agenţia Reuters notează însă că date ale serviciilor secrete şi procurorilor arată cu numărul interceptărilor folosite este mult mai mic decât afirmă coaliţia de guvernare.Referendumul şi alegerile europene vor fi primul test al sprijinului public faţă de actuala coaliţie de guvernare şi faţă de schimbările în justiţie, despre care Uniunea Europeană şi Departamentul de Stat al SUA, precum şi Iohannis afirmă că subminează statul de drept şi standardele democratice în România, percepută ca fiind una dintre cele mai corupte state ale UE, mai comentează Reuters.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-04Parerea ta...

MASCARICEANU
04 Mai 2019

De 6 luni dosarul pentru ridicarea imunitatii sta la sertar ca element de ȘANTAJ al mafiei psd pentru pastrarea majoritatii in parlament. Acest borfas grecotei si produs expirat a furat 800000 de dolari iar majoritatea de lichele bolsevice refuza ridicarea imunitatii. Huuuu.....
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
05 Mai 2019

ALDE VA FI EXCLUS DIN EUROPA...LA FEL SI CIUMA ROSIE PSDRAc-nea
MERGETI LA VOT
05 Mai 2019

Pe 26 mai noi românii cinstiti si onesti putem inlatura cancerul ROMANIEI SI EUROPEI ( psd-alde) DEFINITIV PENTRU BINELE URMASILOR NOSTRI. ACEASTA TUMORA ( psd-alde) VA FI ELIMINATA DEFINITI SI PENTRU TOTDEAUNA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray