2020-08-12 12:29

Tăriceanu critică decizia președintelui: Starea de urgență a venit târziu

 |  10:10
Tăriceanu critică decizia președintelui: Starea de urgență a venit târziu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că președintele a decretat târziu starea de urgenţă, printr-un document care nu lămurește mare lucru.

"Preşedintele României a decretat stare de urgenţă în România. A făcut-o târziu şi printr-un document foarte vag, care nu lămureşte mare lucru. Mă îngrijorează că suntem nevoiţi să ne punem toată speranţa într-un Guvern care nu a performat nici în vremuri normale şi nu ştiu cum o să facă faţă acum. Mie mi se pare că domnul Iohannis a făcut rapid trei paşi în spate şi vrea să se extragă din gestionarea crizei. Doar aşa îmi explic decretul ceţos pe care l-a semnat locatarul de la Cotroceni", a scris Tăriceanu, marţi, pe Facebook.

El a adăugat că, după ce a citit decretul, are "o tonă de întrebări".

"De ce era nevoie să se suspende dreptul la inviolabilitatea domiciliului? Au de gând să facă percheziţii masive fără mandate de la judecător? De ce era nevoie să se suspende dreptul la învăţătură? Nu era mai bine să trecem în această perioadă limitată la învăţământul online? Oricum copiii ne stau toată ziua pe telefoane şi tablete. Puteau să o facă cu mai mult folos. Înţeleg raţiunea pentru care lucrul cu publicul, inclusiv în sistemul de justiţie, este limitat şi cele mai multe cauze se amână. Ce mă pune pe gânduri este faptul că cele care rămân vor fi judecate la foc automat 'inclusiv cu termene de la o zi la alta' şi asta poate pune inculpaţii în imposibilitatea de a se apăra corespunzător", a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE se declară îngrijorat pentru că "nu există decât referiri palide la măsurile care trebuie luate în vederea limitării efectelor economice ale crizei şi suntem din nou pasaţi la Guvernul Orban, mai exact la domnul Cîţu, cel care a fugit din faţa Parlamentului de frică să nu fie votat".

"Lipsa acestor măsuri ne va împiedica să ne reluăm viaţa normală atunci când criza medicală va trece. Neadoptarea de măsuri rapide pune în pericol zeci de mii de companii mici şi mijlocii şi sute de mii de locuri de muncă. Şi, nu în ultimul rând, mă aşteptam ca în discursul domnului Iohannis să văd puţină compasiune, puţin sentiment. În loc de asta, am văzut un preşedinte care a citit, neconvingător, un text care i-a fost scris, probabil, de nişte subordonaţi, nici ei convinşi de măsurile din document", a mai scris Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

POLITICIAN CU GUST AMAR
17 Mar 2020

De câte ori ați întâlnit pe cineva plin de promisiuni și cu multe discuții, doar pentru a fi dezamăgit de ceea ce rezultă din a sa politica . Dl. Călin Popescu-Tăriceanu, ia un loc pe scaun si taci din gura doar ascuta și urmărește cum se muncește disciplinat.
CORONAVIRUS
17 Mar 2020

Esti cel mai penibil personaj, sper sa ne intalnim sa schimbam 2 vorbe
FANE GLONTZ
18 Mar 2020

BOUL ASTA MAI LIPSEA SA-SI DE ACU PRESUPUSL DUPA LICHEAUA POLITICA PUIE MONTA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz