2019-08-19 04:36

Tăriceanu dă un pas ÎNAPOI: ”Suntem tot timpul în scandaluri, reclamaţii”

 |  16:28
Tăriceanu dă un pas ÎNAPOI: ”Suntem tot timpul în scandaluri, reclamaţii”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut luni unele clarificări referitoare la mesajul său postat pe Facebook, în care a spus că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Tăriceanu a explicat că administrativ, ţara noastră este pregătită, însă din punct de vedere politic, nu, atât timp cât lupta politică este dusă pe holuri, disputele sunt exportate la nivelul instituţiilor europene şi nu se renunţă la „sistemul de plângeri penale”.

„Eu m-am referit în mod clar, şi am văzut că şi premierul a înţeles, la faptul că România nu este pregătită din punct de vedere politic. Suntem tot timpul în scandaluri, reclamaţii. Eu mi-aş fi dorit ca în această perspectivă să ne pregătim, să existe un fel de armistiţiu, să renunţăm la acest sistem de plângeri penale pe care îl practică PNL cu spor, să ducem lupta politică în Parlament, nu pe holuri, să nu exportăm tot timpul aceste dispute la nivelul instituţiilor europene. Aceasta era ideea, pentru că pregătirea tehnică, administrativă, nu am îndoială, e făcută”, a declarat luni Tăriceanu, în Parlament.

Tăriceanu spunea săptămâna trecută, pe pagina sa de Facebook, că acordul pe justiţie propus de ALDE este un apel la responsabilitate şi reprezintă poate ultimul „tren” în ceea ce priveşte exercitarea cu succes a preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene. Preşedintele ALDE a atras atenţia că România este ruptă în două de conflictele politice şi a admis că din cauza războiului politic intern, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, iar liderii europeni nu vor fi înţelegători având în vedere că acest război există chiar în an electoral.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray