2020-04-10 04:03

Tăriceanu, despre criza refugiaţilor: România trebuie să fie solidară cu eforturile UE

 |  13:17
Tăriceanu, despre criza refugiaţilor: România trebuie să fie solidară cu eforturile UE

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, luni, referitor la criza refugiaţilor, că România trebuie să se arate solidară cu eforturile UE de a rezolva această problemă. Senatorul este de părere că ar fi fost oportună o dezbatere parlamentară înaintea Consiliului JAI.

"Întotdeauna la UE s-au găsit căi pentru că sunt oameni care au și experiența politică și înțelepciunea necesare să găsească soluțiile de compromis și cred că România trebuie să dea dovadă de solidaritate în cadrul UE. Cred că, în general vorbind, fixarea unui mandat foarte rigid nu ajută în negocieri. (...) La negocieri când mergi, când vrei să ai și o posibilitate de a ieși onorabil din aceste negocieri, (soluția — n.r.) nu este aceea de a merge cu o formulă să spunem de nediscutat. Cred că România trebuie să facă cel puțin dovada că este dispusă la un efort, care trebuie să se bazeze pe capacitățile pe care le avem. În rest, cred că este responsabilitatea, în principal, a Guvernului, a Președinției", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală, unde a participat la deschiderea anului școlar preuniversitar 2015-2016, transmite Agerpres. 

Președintele Senatului a mai spus că „în toate țările democratice din Europa, când sunt astfel de probleme ridicate la nivel național, o dezbatere în Parlament nu este exclusă, dar, probabil, de multe ori, este și utilă o astfel de dezbatere pe un astfel de subiect, în așa fel încât să dea suport propunerii cu care România intră în discuțiile de la Comisia Europeană”.

„În afară de comisiile parlamentare, când vorbesc de o dezbatere întotdeauna mă refer la o dezbatere în plen. (...) În momentul în care Parlamentul va fi sesizat, sigur că ne vom spune punctul de vedere", a completat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a susţinut că ideea unor cote obligatorii impuse României poate da senzația că "știrbește suveranitatea" țării.

"Punctul meu de vedere în legătură cu problema imigranților este clar — România, ca stat membru al UE, trebuie să arate că este solidară cu eforturile și demersurile UE în a trata criza refugiaților. Nu putem să facem, probabil, aceleași lucruri pe care sunt capabile să le facă țările dezvoltate economic din Vestul Europei, dar nici nu putem să arătăm egoismul vecinilor noștri. Trebuie să înțelegem că prin atitudinea noastră, într-un fel, răsplătim eforturile pe care UE le-a făcut față de România", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-14Parerea ta...

SĂ MORI TU!
16 Sep 2015

Sictir, labă tristă....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine