2020-08-07 01:34

TĂRICEANU, despre Legea OFFSHORE: „Să nu ne grăbim, avem două săptămâni să găsim cele mai bune soluții...”

 |  19:54
TĂRICEANU, despre Legea OFFSHORE: „Să nu ne grăbim, avem două săptămâni să găsim cele mai bune soluții...”

Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, sâmbătă, că vrea ca proiectul legii offshore să întrunească consensul tuturor partidelor politice reprezentate în Parlament, astfel încât să rezulte "cea mai bună formă" a acestui act normative, informează Agerpres.

"În următoarele două săptămâni, până când legea va fi repusă în discuţie, este timp să găsim cele mai bune soluţii şi să acţionăm conform unui principiu sănătos: 'măsoară de două ori şi taie o dată'. Deci să nu ne grăbim, ci să trecem prin Parlament cea mai bună formă a legii", a scris Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook. El a explicat că, în Parlament a avut loc o dezbatere "consistentă şi utilă, chiar dacă pe alocuri tensionată" pe tema legii offshore şi a subliniat principiile ALDE referitoare la acest proiect. "Primul principiu este ca legea offshore să maximizeze veniturile bugetului României pentru viitorul apropiat, dar şi pe termen lung. România are resurse naturale care pot aduce venituri însemnate ce pot fi folosite pentru proiecte de investiţii pe termen lung. Rolul dezbaterii în Parlament este şi de a asigura că forma finală a legii va aduce aceste venituri, ceea ce poate fi realizat doar printr-o analiză serioasă a tuturor informaţiilor relevante şi proiecţiilor fiscale şi bugetare. Din păcate, modificările succesive care s-au făcut la proiectul legii offshore au indus reprezentanţilor ALDE un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor, mai ales în lipsa multor informaţii relevante. Al doilea principiu este ca România să îşi asigure securitatea energetică şi să reducă complet dependenţa de gazul rusesc, concomitent cu atingerea unui obiectiv ambiţios, acela de a deveni un jucător important pe piaţa energetică regională şi chiar europeană", a adăugat Tăriceanu. Potrivit acestuia, asigurarea securităţii energetice este o componentă importantă a parteneriatului României cu SUA. "Resursele de la Marea Neagră pot oferi posibilitatea României să devină un actor important în regiune, care să asigure securitatea energetică a acestei zone a Europei. Împreună cu SUA, acesta este un obiectiv major pe care îl urmărim în această parte a Europei. În al treilea rând, cred că în privinţa nivelului veniturilor ar trebui să urmărim modelul promovat de alte ţări europene precum Olanda, Marea Britanie sau Norvegia şi să avem ca obiectiv o împărţire a profiturilor 50%-50%. Este varianta corectă, care are în vedere susţinerea interesului României cât şi încurajarea investitorilor să dezvolte activitatea de explorare şi ulterior, de exploatare", a mai scris Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-06Parerea ta...

DIVERGENTE...
06 Oct 2018

.....intre mafioti pe resursele din Marea Neagra. Parchetul General si DNA sa stea cu ochii pe borfasii draknea si mascariceanu. Pregatesc sa dea TUNUL SUPREM pe spinarea romanilor. Urmeaza puscaria pentru ei.
ANONIM
07 Oct 2018

Remarcați că sunt multe alte legi și chestiuni care nu îl preocupă pe Popescu Tăriceanu însă, legea offshore, legea lobby-ului, sunt printre chestiunile pentru care Popescu Tăriceanu discută în mod public ?
ANONIM
07 Oct 2018

COPIAZA LEGEA DIN NORVEGIA . CE ATITEA HOTI DE TRADATOR GREC ?
VIZIRU DANIEL
12 Oct 2018

Romani !Daca nu actionam urgent acum cat se mai poate, legea offshore va trece de parlament in favoarea strainilor Romania urmand sa se aleaga cu praful de pe toba Hai sa actionam pe toate caile posibile ca acest lucru sa nu se intample!Hi sa organizam mitinguri si demonstratii in fata parlamentului!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz