2019-08-17 17:58

TĂRICEANU, despre proteste: „Am subestimat reacția SISTEMULUI!”. Vezi de ce spune președintele SENATULUI că „deranjul e foarte mare”

 |  23:26
TĂRICEANU, despre proteste: „Am subestimat reacția SISTEMULUI!”. Vezi de ce spune președintele SENATULUI că „deranjul e foarte mare”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că PSD și ALDE "au subestimat reacția sistemului" propunând ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

"Cred că ar fi trebuit în prealabil o anumită pregătire în sens comunicațional. E un deficit pe care, eu, coparticipant în această coaliție, mi-l asum. E adevărat că nu am anticipat ceea ce a urmat: descinderea președintelui la ședința de guvern, manifestația de stradă, președintele care se duce în mijlocul participanților să-i ațâțe și continuarea acestui război. Probabil că am subestimat reacția sistemului. Deranjul e foarte mare după cum se vede", a afirmat duminică Tăriceanu, la B1 TV, potrivit Agerpres.

Tăriceanu a explicat că atât el cât și Liviu Dragnea nu au adoptat o atitudine belicoasă.

"Și Liviu Dragnea și eu nu am adoptat o atitudine belicoasă. Chiar de la momentul Sevil Shhaideh am adoptat o poziție care mai degrabă presupunea că vrem să găsim o soluție.(...) Iohannis este angajat într-o luptă politică pe viață și pe moarte pentru că este mandatul lui în joc", a adăugat Tăriceanu.

„Nu avem de gând să RENUNȚĂM!”

El a precizat că Guvernul, care deși are "unele sincope", va merge înainte.

"Am avut o discuție astăzi nu numai cu Liviu Dragnea, dar și cu alți colegi din PSD șI ALDE. Nu avem de gând să renunțăm. Avem această legitimitate politică care este mai puternică decât orice alt guvern. Este un Guvern care nu are nici o lună de la învestire, care poate cu anumite sincope pe care le observ și eu, o să meargă înainte. Este și o lipsă de experiență a unora, dar o să depășim acest moment", a punctat Tăriceanu.

Președintele Senatului a pledat pentru respectarea instituțiilor democratice.

"Mergând pe inconștiența celor care astăzi fac această propagandă și manipulare și reacționând cu aceleași arme, riscul este să ajungem într-un război civil până la urmă. (...) Nu se poate să acceptăm mereu ceea ce s-a întâmplat la Colectiv, acum iarăși să acceptăm o formulă din asta de presiune nelegitimă, ca să ce?", a mai spus Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-29Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
29 Ian 2017

CA DE OBICEI STORIA SE REPETA.......O SA ENERVATI POPORUL LA FEL CA CEAUSESTII IN DECEMBRIE 1989....SI O SA AJUNGETI LA ZID...........LA TARGOVISTE.......CHESTIA AIA CU MAMALIGA CARE EXPLODEAZA ...SI PLOPUL CARE FACE PERE
EU
30 Ian 2017

CRED CA A VENIT SCADENTA CELOR 27 DE ANI IN CARE ATI CALCAT IN PICIOARE UN POPOR.VOI MERITATI TOTI INCHISOARE PE VIATA.ATI DISTRUS O TARA CRIMINALILOR
EU
30 Ian 2017

STAM PRIBEGI PRIN LUME SA AVEM CE SA PUNEM PE MASA LA COPII.ASTA ESTE GENOCID NU CE A FACUT CEAUSESCU SI VA DORESC LA TOTI SOARTA LUI.DOAMNE AJUTA
CRISTESCU
30 Ian 2017

tariceanu trebuie sa raspunda de ce a vandut insula serpilor care a fost recastigata la tribunalul international !, si-a cumparat puterea cu banii furati?
ADRIAN
30 Ian 2017

Ti-e frica de puscarie Caline. Imi pare rau, dar acolo e locul tau.
ADRIAN
30 Ian 2017

Sistemul e poporul nemultumit Caline.
ADRIAN
30 Ian 2017

Roaga-te sa nu pici cu Borcea in celula, ca asta nu tine cont barbat, femeie....
ABUZUL DE VIAGRA
30 Ian 2017

Mai usor cu pastilele albastre Tataie ! Iti iau mintile !
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Avem Grindeanu, așteptăm Guvern Avem premier, dar nu avem încă Guvern. În penultima zi a anului, când este deja prea târziu pentru a mai avea un Executiv funcțional PSD-ALDE care să mai decidă ceva în 2016, președintele Iohannis l-a desemnat ca prim-ministru pe Sorin Grindeanu, a doua propunere scoasă din mânecă de Liviu Dragnea
30 Dec 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray