2020-01-25 14:09

Tăriceanu, despre Radu Câmpeanu: Credea că un lider politic trebuie să dea direcţia

 |  11:57
Tăriceanu, despre Radu Câmpeanu: Credea că un lider politic trebuie să dea direcţia

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a depus, sâmbătă, o coroană de flori la catafalcul lui Radu Câmpeanu, acesta afirmând că seniorul liberal a avut curajul să creadă că un lider politic trebuie 'să dea direcția care trebuie urmată'.

"E interesant de spus, pentru maniera civilizată în care conducea ședințele, pentru capacitatea de a-i asculta pe ceilalți, de a le da posibilitatea să-și exprime ideile, de a face o sinteză la sfârșit și, nu în ultimul rând, ca un adevărat conducător, în final să spună ceea ce gândește, și nu să încerce, cum se întâmplă astăzi de multe ori din partea unor lideri politici, să se pună pe val. Avea curajul să creadă că un lider politic trebuie să dea direcția", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului a mai spus că a avut privilegiul să asiste la revenirea lui Radu Câmpeanu din exil.

"Trăiesc un moment de tristețe și regret întrucât Radu Câmpeanu a fost cel care, împreună cu ceilalți vechi militanți liberali, a reaprins flacăra PNL și a liberalismului în România după 1990. Am avut privilegiul să asist la revenirea lui Radu Câmpeanu din exil și să-l însoțesc împreună cu colegii mei să formăm o echipă care a repus liberalismul în drepturi în România. Ceea ce este cel mai important în ce-l privește pe Radu Câmpeanu este modul în care ne-a demonstrat tuturor ce înseamnă să fii un om care să trăiești cu forța convingerilor proprii, cu demnitate și să arăți că, după atâtea suferințe în închisoare, în domiciliu forțat și în exil, iubirea de țară și de neam nu s-a pierdut. Era un om pentru care patriotismul nu era o vorbă în vânt, era un lucru pe care îl trăia în orice moment și pe care încerca să îl insufle și celor din jurul lui", a completat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat curajul lui Radu Câmpeanu de a milita pentru valorile euroatlantice.

"Meritul lui, nu numai în construcția PNL dar și pentru promovarea ideilor de democrație și libertate, este unul incontestabil. Atunci când aproape o întreagă societate era îndoită, dacă nu ostilă, în privința necesității apropierii României de valorile euroatlantice, el a avut curajul să vorbească răspicat despre acest obiectiv major pe care România l-a atins ulterior. Nu este foarte simplu să te pui contra curentului și să ai în aceste momente curajul să depășești clipe grele prin care a trecut în România și să militezi pentru ceea ce crezi că este mai bine pentru țara ta. Și eu și foarte mulți români îi vom purta o veșnică recunoștință", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine