2020-02-18 12:35

Tăriceanu, despre REVOCAREA lui Kovesi: „A călcat GRAV peste Constituție, Iohannis trebuie să ia DECIZIA!”

 |  23:51
Tăriceanu, despre REVOCAREA lui Kovesi: „A călcat GRAV peste Constituție, Iohannis trebuie să ia DECIZIA!”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a încălcat "grav" Constituţia, dar că revocarea acesteia din funcţie ţine de modul în care preşedintele Klaus Iohannis "înţelege" să-şi exercite mandatul.

"Preşedintele trebuie să vegheze la respectarea Constituţiei. Doamna Kovesi a călcat peste Constituţie grav, de aceea îmi pun întrebarea cum va gestiona preşedintele, dar nu sunt consilierul lui. Nu vreau să intervin în această chestiune, preşedintele trebuie să ia decizia şi după aceea să îşi asume şi consecinţele deciziei", a afirmat Tăriceanu, marţi seară, la Antena 3, informează Agerpres. Întrebat ce crede că se va întâmpla dacă preşedintele Iohannis decide să respingă solicitarea ministrului Justiţiei în cazul procurorului-şef al DNA, Tăriceanu a răspuns că se va ajunge la Curtea Constituţională. "Cred că se va ajunge la Curtea Constituţională, dar dacă stăm să analizăm lucrurile aşa cum sunt din punct de vedere constituţional, conflictul mai degrabă pare să fie unul între Guvern şi preşedinte, pentru că raportul şi solicitarea de revocare au fost făcute de ministrul Justiţiei, prin urmare el angajează Guvernul, în raport cu preşedintele. Constituţia sigur că dă dreptul şi preşedinţilor celor două Camere să facă sesizări de conflicte interinstituţionale, dar cred că în această situaţie lucrurile sunt foarte clare. Logic ar fi ca ministrul Justiţiei şi, prin translaţie, prim-ministrul să fie cel care sesizează acest caz", a punctat Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-11Parerea ta...

SUB METAFORĂ E VID
11 Apr 2018

Fără detalii = # bla-bla......!!! Cum de poartă...
LEVST.
11 Apr 2018

"...să îşi asume şi consecinţele deciziei", ..."____--------_____ EL VREA CA ACEASTA AMENINTZARE SA FIE VOALATA, DAR ESTE DESTUL DE DIRECTA, ADICA DACA NU O REVOCA EL PE KOVESI, IL VOR "REVOCA" EI PE EL... Pentru ca asta este principiul nr. 1 in politica romaneasca "CARE PE CARE", iar principiul nr 2, este trimitere la nr .1...
A
11 Apr 2018

Ce suparat e Cacalin. Ai cerut-o de nevasta si te-a refuzat?
LEVST.
11 Apr 2018

iohanis si marlania, ce salveaza Romania!
DR.FU MAN CIU
11 Apr 2018

Casa de moda Coco Calin lanseaza noua linie de primavara-vara!"Ïncalcarea Constitutiei" ,din triplu voal fin a carei feminitate este accentuata de fusta pe bie.Este dublata cu captuseala din acetat si se inchide cu fermoar pe mijlocul spatelui! Numai la Coco Calin mai vezi asa ceva!
LEVST.
11 Apr 2018

daca nu scapa de kovesi, taratzeanu va deveni " calin file DE poveste", va trebui sa lanseze costumul la 3 piese, toate dungate vertical...Insa cu ajutorul lui malai-mare (marele agent al tuturor, din exterior si interior) totul este posibil, asa ca linia InCALECAREA Constitutiei ramane valabila si va fi precun anvelopele scumpe , valabil pentru toate sezoanele...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine