2019-11-14 16:36

Tăriceanu, despre CONCEDIUL premierului: Nu este vorba de niciun fel de interimat

 |  15:25
Tăriceanu, despre CONCEDIUL premierului: Nu este vorba de niciun fel de interimat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că premierul Viorica Dăncilă nu a desemnat un prim-ministru interimar pentru perioada concediului său, ci doar a delegat unele atribuţii.

"Nu am văzut decizia premierului. Nu ştiu dacă este desemnat interimar. Nu cred că premierul poate desemna un premier interimar. Ceea ce cred că doamna prim-ministru a făcut, şi sper să nu greşesc, este o delegare a unor atribuţii limitate pe perioada în care domnia sa este în concediu, adică rezolvarea problemelor curente care ţin de Cabinetul premierului. Nu este vorba de niciun fel de interimat", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la Senat.

Întrebat despre obligaţia premierului de a se consulta cu şeful statului în delegarea unor atribuţii, Tăriceanu a răspuns: "Nu împărtăşesc părerea exprimată în sesizarea Curţii de către preşedinte. Am această experienţă a funcţiei de prim-ministru timp de patru ani în care nu am avut niciodată niciun fel de consultare cu preşedintele în funcţie la acea dată cu privire la persoana care urmează să gestioneze treburile curente la Guvern pe perioada concediului".

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile sale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-03Parerea ta...

SLUGA PSD
03 Aug 2018

Mascariceanu nu poate declara decat niste aberatii pentru a se mentine in sanul mafiei psd de unde suge.De 28 de ani a trait pe spinarea poporului numai prin minciuna si HOTIE.
BUBU
04 Aug 2018

Măi nene ce gândeste femeia asta ca e tara noastra ? Hello cucoană trezesti- te ca s- a facut dimineata.Cum mama dracului te uiti in ochii fiului tau care o auzi si el cat de bine stii limba română si cum rade o tara intreaga de prostiile pe care le debitezi ? Du- te Bre acasa si Lasa- ne dracului in pace.As ne inchinam cu ambele maini cand te- oi duce pe pustii sa numai auzim de tine.Amin
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray