2020-02-29 00:06

Tăriceanu DISCUTĂ cu PSD înfiinţarea Comisiei pentru Adevăr şi Reconciliere

 |  14:54
Tăriceanu DISCUTĂ cu PSD înfiinţarea Comisiei pentru Adevăr şi Reconciliere

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că în cursul zilei va discuta cu partenerii PSD despre înfiinţarea Comisiei pentru Adevăr şi Reconciliere, pentru a face ”curăţenia necesară în legislaţie” şi pentru a pune ”acele prevederi care să permită un control democratic eficient al Parlamentului în ceea ce priveşte funcţionarea serviciilor”.

”Am să discut cu colegii mei din grupurile parlamentare, apoi poate chiar astăzi cu colegii din PSD şi să vedem dacă acest demers va întruni susţinerea. Aş fi foarte mulţumit dacă de la început am avea un sprijin cât mai larg. Şi am să discut apoi şi cu alte grupuri parlamentare”, a declarat Tăriceanu, conform News.ro.

În opinia sa, ”este nevoie de un astfel de demers pentru că din păcate România se polarizează din ce în ce mai mult, iar atitudinea partidelor politice este una de radicalizare”.

”Cred că pentru depăşirea gravelor probleme care au apărut la suprafaţă în ultima vreme, gravelor probleme din justiţie, este un întreg putregai pe care îl vedem ieşind la suprafaţă, aceste protocoale secrete de colaborare între SRI şi o serie de instituţii din justiţie, nu este lucru de trecut cu vederea. E un semnal foarte grav cu privire la modul defectuos în care au funcţionat aceste relaţii, nişte relaţii nesănătoase care au existat în trecut, pe care trebuie să le curmăm. Nu e vorba doar de aceste protocoale, ci de cei care le-au operaţionalizat călcând Constituţia, legile şi cred că trebuie să rezolvăm aceste probleme ţinând cont de responsabilităţile care incumbă”, a susţinut preşedintele Senatului.

Liderul ALDE a spus că aici se înscrie şi demersul făcut de ministrul justiţiei privind revocarea şefei DNA.

”Deci cred că o astfel de comisie este necesară pentru a permite tuturor celor care într-un fel sau altul au fost părtaşi la aceste ilegalităţi să ştim cum s-a întâmplat, cum au funcţionat instituţiile şi să facem curăţenia necesară în legislaţie, să punem acele prevederi care să permită un control democratic eficient al Parlamentului în ceea ce priveşte funcţionarea serviciilor şi să dăm şi elementele necesare CSM; care este garantul independenţei justiţiei, care să procedeze pe cale de consecinţă pentru a realiza în mod efectiv independenţa justiţiei, pentru că numai prin comunicate de presă (...) nu cred că rezolvăm problema, nu este suficient”, a precizat el.

Călin Popescu Tăriceanu a scris pe contul său de Facebook ce părere are despre procedura de infringement a Comisiei Europene împotriva României şi a spus că o Comisie pentru Adevăr şi Reconciliere, după modelul altor ţări, ar fi o soluţie pentru a afla adevărul şi a repune justiţia în cadrul democratic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-29Parerea ta...

POZA E DE MILIOANE!
29 Mai 2018

E mai mult decât grăitoare :)))) Mai e una, adesea pe times new roman, în care arată că abia s-a ridicat de pe marginea WC-lui și are gura plină de rahat!
NEGRO
29 Mai 2018

Aferim coane Tariceanule, chiar avem nevoie de adevar. Se spune ca activitatea politica a dumneavoastra v-a adus un beneficiu personal de peste 15 milioane de dolari SUA. Nu este putin lucru, avand in vedere ca prin Hotararea 1446 din 12 11 2008 petrolul si gazele din Marea Neagra le-ati oferit cu de la dumneavoastra putere celebrei firme Midia Resources SRL cu un capital social de 200 lei, fara sa raspundeti pentru aceasta. La fel, domnule Tariceanule, in sept 2005 ati vandut actiunile Rompetrol cumparate pe 9 aprilie 2004. Castig excelent! Intuitie de mare mahar, dar cu informatia de la sursa de unde va desfasurati activitatea gospodareasca -chipurile pentru Romania! In 1998 l-ati ajutat pe prietenul dumneavoastra si zelosul chibitz PNL Dinu Patriciu- fie iertat, ca s-a dus in lumea celor drepti!-sa puna mana pe Rompetrol, fosta nava amiral a comertului exterior romanesc. Cu aceasta manevra de bun roman (desi dumneavoastra sunteti prea discret in privinta originii adevarate!) ati contribuit decisiv la lichidarea intregului patrimoniu petrolier al tarii noastre. Inafara de multe altele, printre care instrainarea averii patriotului roman Emanoil Gojdu catre Ungria surora si prietena va ducem aminte despre intalnirea personala din 2006 cu Marele Secretar al Marii Loje Nationale a Rusiei Alexandr Kondyakov, fost general GRU. E un punct de reper al activitatii dumneavoastra pentru adevarul si cheia jefuirii Romaniei. Ar mai fi multe de spus, dar nadajduim ca aceasta comisie pentru adevar si conciliere va ajunge chiar acolo unde trebuie. Caci in aburelile dumneavoastra din ultimul timp nu mai avem credinta. Desi ati fost albit, curatat si uscat de intaiul complet de judecatori timorati -sau poate mercenari- de marturia mincinoasa si favorizarea infractorului in cercetarea DNA din 7 iulie 2016. Onor comisiunea pe care o visati chiar are ce lucra. Sa fie intr-un ceas bun! Ca stii si dumitale, nesatulule Grec, ca adevarul iese intotdeauna la suprafata. A spus-o chiar inai
LEVST.
29 Mai 2018

Si la bietul taratzeanu trebuie sa fie ca la udrea, dereglaj hormonal(***), numai ca la taratzeanu e prin lipsa, practic trebuie sa fie kkt pe el de frica, pana peste urechi...Motivul este serios: cade dragnea, el este urmatorul, iar dragnea este deja cu un picior in groapa, pana la semnele de arma...( *** desi la lenuta poate fi o combinatie cu soarele, a batut-o in cap si a lovit-o amocul, se vede "mare conducatoare de osti, de tari...".Grav, dar de inteles...)
LEVST.
29 Mai 2018

Si la bietul taratzeanu trebuie sa fie ca la udrea, dereglaj hormonal(***), numai ca la taratzeanu e prin lipsa, practic trebuie sa fie kkt pe el de frica, pana peste urechi...Motivul este serios: cade dragnea, el este urmatorul, iar dragnea este deja cu un picior in groapa, pana la semnele de arma...( *** desi la lenuta poate fi o combinatie cu soarele, a batut-o in cap si a lovit-o amocul, se vede "mare conducatoare de osti, de tari...".Grav, dar de inteles...)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine