2020-02-22 09:13

TĂRICEANU, după discuțiile cu ORBAN: „Parlamentarii ALDE susțin doar un Guvern monocolor PNL. Este o condiție pe care nu o negociem!”

 |  19:54
TĂRICEANU, după discuțiile cu ORBAN: „Parlamentarii ALDE susțin doar un Guvern monocolor PNL. Este o condiție pe care nu o negociem!”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că parlamentarii partidului pe care îl conduce nu vor susţine decât un executiv monocolor.

„Am cerut în mod explicit PNL să formeze un guvern monocolor, aceasta fiind într-adevăr o condiţie foarte serioasă în baza căreia vom putea da sau nu votul nostru. (...) Unele dintre condiţii nu fac decât să reprezinte un element de profilare clară pentru noi, dar sunt o serie de chestiuni pe care le-am discutat, sigur civilizat, dar asupra cărora nu negociem, cum ar fi chestiunea guvernului monocolor. Mi se pare uşor nefiresc dacă PNL intenţionează să formeze un guvern multicolor, alcătuit din mai multe partide. Riscul este ca PNL să devină minoritar în propriul guvern, pentru că PNL are până într-o sută de parlamentari, iar majoritatea parlamentară are nevoie de minim 233, deci ceilalţi vor deveni majoritari în geometria guvernului", a afirmat Tăriceanu, după consultările avute cu premierul desemnat Ludovic Orban, informează Agerpres.

El a precizat că a cerut ca viitorul guvern să fie restructurat în raport cu executivul actual.

„Nu suntem de acord cu această formulă excesivă în momentul de faţă, fie că vorbim de miniştri, fie că vorbim de secretari de stat", a spus Tăriceanu, care a susţinut că nu a discutat concert cu PNL despre viitoarea structură a guvernului.

Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat şi celelalte condiţii, reunite într-un document în 12 puncte, pentru susţinerea Cabinetului Orban la învestitură.

„Am venit pregătiţi cu un document în 12 puncte care sintetizează principalele elemente de preocupare pe care le avem. Ele reprezintă condiţiile pe care noi le punem pentru a acorda votul viitorului guvern. Câteva deja le-am menţionat în trecut: menţinerea cotei unice de impozitare, reţinerea de a da ordonanţe în domeniul Justiţiei, continuarea proiectelor majore de infrastructură care sunt în curs de derulare. Noi considerăm că trebuie să existe o continuitate a acestor proiecte pentru că altfel la fiecare schimbare de guvern vom reseta şi vom începe totul de la zero, irosim resurse financiare, timp, în detrimentul proiectelor de dezvoltare. (...) Am cerut listarea la bursă a companiei Hidroelectrica. Iată câteva din elementele pe care le-am pus astăzi pe masă. (...) Vom avea o discuţie la începutul săptămânii viitoare pentru a trage concluzia definitivă. (...) Au luat cunoştinţă de aceste condiţionalităţi, trebuie să le analizeze şi săptămâna viitoare vom putea să hotărâm", a afirmat Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine