2019-10-22 09:54

Tăriceanu e CONVINS: ”Există majoritate în Parlament”

 |  21:36
Tăriceanu e CONVINS: ”Există majoritate în Parlament”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că majoritatea parlamentară PSD-ALDE a funcţionat miercuri la moţiunea de cenzură şi consideră că afirmaţia şefului statului referitoare la majoritatea pe care trebuie să o aibă în spate un premier reprezintă un enunţ de principiu, corect.

"Suntem la 24 de ore de la votarea moţiunii de cenzură, unde s-a văzut în mod clar că există o majoritate. Subliniez că această majoritate a fost obţinută de PSD şi ALDE. Nu a existat un sprijin din partea UDMR şi cred că e mai bine aşa, având în vedere torentul de acuzaţii, intoxicări, insinuări care au fost lansate cu privire la ipotetica negociere cu UDMR. UDMR a avut o atitudine foarte clară, nu s-a prezentat la vot şi în atare condiţii majoritatea pe care noi am arătat-o este cu atât mai valoroasă şi mai credibilă. Deci, din acest punct de vedere, rămâne de văzut în continuare să discutăm cu PSD asupra propunerii de premier pe care o vom avansa, cel mai probabil, luni, la ora 15,00, cu ocazia consultărilor la care am fost invitaţi", a afirmat Tăriceanu, joi, la Antena 3.

Întrebat dacă în afirmaţia şefului statului despre o majoritate care să susţină noul premier se regăseşte un avertisment, Tăriceanu a spus: "Nu ştiu ce probă suplimentară ar mai trebui legată de majoritatea care a funcţionat ieri în Parlament la cel mai important şi delicat moment, care este moţiunea de cenzură. S-a verificat clar majoritatea care funcţionează în Parlament".

"De ieri (n.r. miercuri) până astăzi nu s-a schimbat nimic şi nu se schimbă nici până luni. Lucrurile în acest moment sunt clare. Sigur că preşedintele cred că a făcut un enunţ de principiu, care este corect, dar având în vedere situaţia de astăzi sau de ieri, mi se pare că a face speculaţii pe acest subiect nu se justifică sub nicio formă".

El a precizat că PSD şi ALDE vor stabili luni în reuniuni statutare ale celor două partide propunerea de premier pe care o vor avansa şefului statului.

Tăriceanu a evidenţiat că va fi o singură propunere de premier şi a respins varianta ca el să fie acea propunere.

Viitorul premier trebuie să fie "o persoană integră, fără probleme penale" şi care să aibă "o majoritate parlamentară în spate", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Bruxelles.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-22Parerea ta...

ANONIM
23 Iun 2017

Cum comentați totuși despre faptul că alegătorii nu au votat totuși majorități, ci programe politice ?
ANONIM
23 Iun 2017

Nici nu s-au mai cumpărat swu furat voturi ?
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Adio ALDE? Și totuși, Alde, cu alde Tăriceanu și Constantin la conducere, nu contează chiar atât de mult pentru PSD, pentru Dragnea. UNPR este mult mai important în economia voturilor din Parlament, pentru perioada rămasă până la alegerilelegislative și, de aceea, alianța cu progresiștii a fost preferată de social-democrați celei cu niște liberali, mulți dintre ei vopsiți sau cu probleme
20 Mar 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray