2020-02-18 17:23

Tăriceanu e FERM: ”Nu merg să votez la REFERENDUM”

 |  19:28
Tăriceanu e FERM: ”Nu merg să votez la REFERENDUM”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat sâmbătă, la Slatina, că nu va merge să voteze la referendumul pentru Justiţie, pentru că îl consideră o greşeală care ar putea perturba tema alegerilor pentru Parlamentul European, transmite Agerpres.

Tăriceanu a spus că ar pune la un asemenea referendum o întrebare precum "Sunteţi de acord ca cei care s-au făcut vinovaţi de abuzuri şi derapaje grave în Justiţie să fie supuşi rigorilor legii?". "N-avem o problemă cu referendumul, noi, ca partid, dar (...) nu-i normal ca o temă politică care ar trebui să fie de interes, care ar trebui să devină de interes, adică alegerile pentru Parlamentul European, în care vreau să-i convingem pe români să se preocupe, să fie mai atenţi la dezbateri, să vină la vot, să fie perturbată de un alt subiect care este fără nicio legătură cu alegerile europene, cu Parlamentul European, este o temă politică pe care vrea să o folosească preşedintele în avantajul propriu, vrea să fure startul în cursa electorală din toamnă şi vine cu acest referendum. (...) Dacă la referendum punem o întrebare de genul 'sunteţi de acord ca cei care s-au făcut vinovaţi de abuzuri şi derapaje grave în justiţie să fie supuşi rigorilor legii?', ce răspuns ar putea să dea oamenii? Bineînţeles că or să spună probabil 'Da', că discutăm de teme pe Justiţie. Eu astfel de întrebare aş pune. Că până la urmă văd că unii din Justiţie vor să se înconjoare de o impunitate, orice ar fi făcut să nu aibă niciun fel de răspundere. (...) Nu cred că o să ne afecteze în vreun fel pe noi, eu n-am să merg să votez la referendum pentru că referendumul mi se pare o greşeală", a spus preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Daniel Barbu, candidat ALDE pentru Parlamentul European, consideră că este "absurd" să chemi cetăţenii la vot, dar să nu le spui întrebarea la care să răspundă. "E absurd să chemi cetăţenii la referendum fără să le spui întrebarea. (...) Dar la ce va trebui să răspundem? O temă pe Justiţie, ne spune Iohannis. Dar de ce nu ne întreabă ce este omul, ce este viaţa, încotro ne ducem, de unde venim?", a spus Daniel Barbu. Călin Popescu Tăriceanu, alături de alţi lideri ALDE, a participat sâmbătă, la Slatina, la o întâlnire cu activul de partid din judeţul Olt, în cadrul evenimentului fiind prezentaţi candidaţii ALDE pentru Parlamentul European.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-30Parerea ta...

UN ROMAN NECAJIT
30 Mar 2019

Nici eu nu votez. SA VOTEZE IOHANIS. Fara comentarii
ANONIM
30 Mar 2019

RETARDATULE CAND TU ZICI CA FACI POLITICA DE FAPT TE CACI PE TINE LA PROPRIU GUNOI SI NULITATE UMANA CE ESTI........
GICA
31 Mar 2019

UDMR face ce vrea in tara asta pentru ca, are peste 5 la suta. NU ESTE NORMAL CA UN ONG sa fie in Parlament si sa fie partid. NUMAI IN ROMANIA SE POATE ASA CEVA.SUNTEM O TARA DE P...STI CA ACCEPTATAM . In tarile civilizate nu se acepta ca o minoritate sa aiba astfel de drepturi...NUMAI IN ROMANICA SE POATE ASA CEVA...NE MERITAM SOARTA....PSD ca sa aiba voturile UDMR accepta orice li se cere. La 1 iunie a.c. Transilvania va fii a Ungariei. PAPA de la Roma va spune ca este un teritoriu al UNGARIEI. ...SPER sa nu fie asa ...Cu un PSD care nu-si iubeste tara sa se poate sa fie asal...PACAT ...MARE PACAT ...NU MAI VOTEZ NICIODATA PSD...Un partid care accepta ruperea Transilvaniei si nu face nimica pentru a o apara....
VOTANTUL
31 Mar 2019

Tariceanu curu ceterii!!!!!Iar tu romane necajit esti un mare prost !Asa o sa ramai sarac si necajit !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine