2020-04-05 22:57

Tăriceanu îi atrage atenția premierului Orban: ”Să nu existe DERAPAJE democratice!”

 |  20:39
Tăriceanu îi atrage atenția premierului Orban: ”Să nu existe DERAPAJE democratice!”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că ALDE nu este de acord cu varianta în care Guvernul își va angaja răspunderea pe Legea bugetului și îi atrage atenția lui Orban asupra unor posibile ”derapaje democratice”.

”Cred că este în folosul cetățenilor care dezbaterea bugetului să aibă loc în Parlament, cred că Parlamentul, ca instituție, rolul acestei instituții să nu fie scurtcircuitat. Pledez, chiar insist pentru o dezbatere a bugetului în Parlament și îl încurajez pe primul ministru să vină cu bugetul în Parlament.

Varianta asumării răspunderii nu este una mai scurtă și știm foarte bine că asumarea răspunderii poate să fie atacată la CCR. Celelalte asumări au fost deja atacate și CCR a dat termen 29 ianuarie și la adoptarea bugetului prin asumare nu se poate să dea mai devreme, deci nu va intra bugetul în vigoare decât la începutul lui februarie.

Deci pică varianta asta cu un buget adoptat rapid (...) Aș dori să îi sugerez primului ministru să facă o discuție cu toate partidele parlamentare, inclusiv cu PSD-ul, pentru a găsi soluții cât mai rapide de adoptare a bugetului (...) Noi ne-am angajat să susținem acest Guvern, dar nu ne dorim sub nicio formă să existe derapaje democratice”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, conform Stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-17Parerea ta...

GUNOI POLITIC
17 Dec 2019

O ne uitam către acest hot si politician corupt Tariceanu, votam in miez de noapte cu al de Iordache. Mda ! Era o democrație ticăloșita pe atunci și al-naibii de mizera. Alegerile anticipate ar scoate pe dinafara multe partide si multi politicieni corupți ar dispărea din politica . PSD -ALDE-- PRO Romania ar fi șterse de pe lista democrației.
HAZNA
18 Dec 2019

Ha sictir javra . Ai fiurat destul , plus terenurile de la Baneasa sau afacerea Rompetrll cu Patriciu . Inpuscat grec tradator
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine