2020-04-07 00:31

Tăriceanu ÎI PUNE LA PUNCT pe Iohannis și Orban: ”Să nu își bată joc de eforturile și sacrificiile pe care le-am făcut!”

 |  20:18
Tăriceanu ÎI PUNE LA PUNCT pe Iohannis și Orban: ”Să nu își bată joc de eforturile și sacrificiile pe care le-am făcut!”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi solicită premierului Ludovic Orb să nu îți bată joc de eforturile și sacrificiile pe care partidul său le-a făcut pentru a obține o majoritate care să-i învestească guvernul. Tăriceanu își exprimă, astfel, nemulțumirea pe fondul ultimelor declarații ale lui Ludovic Orban, dar și a președintelui Klaus Iohannis, care susțin organizarea de alegeri anticipate.

Văd că se intensifică discuția pentru anticipate fără a se explica ce câștigă românii din această aventură, spune, Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook, explicând că pentru o asemena intenție este greu de justificat pentru că nu ar exista niciun câștig.

”Motivația că PNL stă bine în sondaje și ar avea de câștigat din aceste alegeri nu este o motivație serioasă. Ce se va întâmpla dacă peste un an un alt partid va sta bine în sondaje? O luăm de la început? Și facem asta ori de câte ori cercetările sociologice arată schimbări în preferințele electoratului? Facem la fel și atunci când Președintele Republicii sau primarii scad în sondaje?”

Tăriceanu consideră că dacă discuția despre anticipate chiar este una serioasă și nu vreo strategie electorală de a muta atenția de la temele cu adevărat importante pentru români la o temă secundară, atunci cei care le promovează trebuie să ne răspundă la niște întrebări. Ce urmează după alegerile anticipate? Care sunt măsurile pe care vor să le ia atunci, dar nu pot să le ia acum?

”Nu vreau să dau crezare zvonurilor că, de fapt, scopul acestor alegeri anticipate este de a asigura o majoritate care apoi să oprească calendarul de creștere a pensiilor și salariilor sau să impună un program de austeritate. O asemenea majoritate ar putea fi alcătuită doar din PNL și USR. Crede PNL că îi va fi mai ușor la guvernare alături de un partid populist, fără ideologie și fără experiență, decât acum când este singur și are o susținere rezonabilă în Parlament?”, se întreabă Tăriceanu.

El face referire la perioada în care a condus un guvern liberal minoritar, fără a preciza însă că atunci a fost susținut de PSD: ”Experiența de a conduce un guvern care nu avea o majoritate în Parlament (după retragerea de către Traian Băsescu a PDL) mă pune în situația de a ști cât de dificilă este viața Guvernului Orban. Dar îmi amintesc, de asemenea, că atunci, chiar cu o susținere parlamentară subțire, primul guvern PNL a produs cea mai mare creștere economică de după 1989 și românii au avut parte de o perioadă de bunăstare.

Tăriceanu sugerează, astfel, că Ludovic Orban trebuie să țină, acum, cont de părerea partidelor care l-au susținut să obțină guvernul. ”Am avut opțiunea pe care și actuala putere o are: să negocieze cu toate forțele politice o susținere pentru proiectele majore. Actualul guvern a făcut câțiva pași importanți: a trecut bugetul, a modificat ordonanța 114 care introducea distorsiuni majore în economie. În același fel poate găsi sprijin pentru alegerile locale în două tururi sau reforma pensiilor speciale”.

Având în vedere că, cel puțin în acest moment, ”prognozele economice actuale arată România ca o țară stabilă cu opțiuni de creștere de 4-5%, mult mai mare decât a celorlalte țări din UE, iar această creștere ne dă șansa de a mai recupera din decalajul față de cei mari”, Călin Popescu Tăriceanu îl îndeamnă pe prim-ministrul Orban ”să nu sacrifice stabilitatea și creșterea economică a României pentru un scop politic relativ mărunt. Să aibă încredere în Parlament și în capacitatea noastră de a găsi o cale de mijloc din care cei câștigați să fie românii și nu un partid politic sau altul”.

”De asemenea, îi solicit prim-ministrului să nu își bată joc de eforturile și sacrificiile pe care le-am făcut pentru a obține o majoritate care să-i învestească guvernul”, încheie liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-12

In legatura cu acest articol...

Băsescu e CONVINS: ”Orban nu va demisiona ca un soldățel de plumb!”

Președinte PSD Marcel Ciolacu: Vă dau în scris că domnul Orban NU va mai fi PREMIER niciodată
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
12 Ian 2020

care e problema ca se fac anticipate? e foarte legal si constitutional.Tariceanu a facut si el in sfarsit o fapta buna ca ne-a scapat de mafia flausatului.De ce nu se inscrie in pNL daca are frica de alegeri.stii vorba aia ca de ce ti-e frica tocmai de aia nu ai sa scapi
GICA
12 Ian 2020

AI REUSIT SA DISTRUGI ALDE. PENTRU CA NU A-I FOST PROPUS CANDIDAT AI DISTUS SI ALTE PARTIDE. AI IESIT DIN COALITIE. NU VOI MAI VOTA NICIODATA ALDE. .FARA ALTE COMENTARII.
ȚIGăNIE
13 Ian 2020

Dl. Tariceanu nu a reușit niciodată nimic, nimic bun munca pentru îmbunătățirea cetățeanului de rand nu mai punem in discuție valoarea sa pentru al sau "partidul ALDE". Nu mare viclean si derbedeu putem sa spunem ca este dl. Tariceanu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine