2020-08-04 20:20

Tăriceanu îl APĂRĂ pe Teodor Meleșcanu: ”Nu este VINOVAT!”

 |  21:49
Tăriceanu îl APĂRĂ pe Teodor Meleșcanu: ”Nu este VINOVAT!”

Chiar dacă mai multe partide și chiar președintele Iohannis au cerut public demisia Ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu după dezastrul de la votul din diasporă, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ministrul nu este vinovat pentru cozile înregistrate la votul din 26 mai din străinătate.

„Nu sunt adeptul căutării ţapilor ispăşitori. Ministrul Meleşcanu, după cum ştiţi, dacă aţi remarcat, a făcut o prezentare publică a modului în care au fost organizate secţiile de votare în străinătate şi a subliniat faptul că numărul de secţii a fost cu mult crescut. Am avut o discuţie cu dl Meleşcanu, pentru că pe dânsul şi pe mine nu ne lasă indiferenţi ceea ce s-a întâmplat în secţiile de vot unde a fost aglomeraţie şi unde mulţi români nu au putut să voteze, în acest sens”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

El a mai spus că Teodor Meleșcanu a pregătit un raport pe care i l-a înaintat premierului Viorica Dăncilă, întocmit de comisia de anchetă constituită la nivelul ministerul, care va fi dat publicităţii în zilele care urmează.

„Prin urmare, există vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat, dar nu este ministrul. Ministrul nu are cum să dimensioneze el secţiile de vot. Numărul secţiilor de vot şi personalul pentru asigurarea bunei desfăşurări a votului sunt solicitări făcute de ambasadorii din ţările respective, care au mai multe date din teren cu privire la locurile unde există comunităţile cele mai numeroae. Pe baza lor ministerul aprobă numărul secţiilor de votate. Nu este o decizie personală a ministrului în acest sens”, a mai spus Tăriceanu.

La alegerile din 26 mai cetățenii români din diaspora au stat la rând ore în șir pentru a-și exercita dreptul la vot, iar unii dintre aceștia nici nu au mai apucat să voteze.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz