2019-12-05 16:59

Tăriceanu: Intervențiile lui Iohannis demonstrează implicarea sa fățișă și anticonstituțională în știrbirea justiției

 |  07:59
Tăriceanu: Intervențiile lui Iohannis demonstrează implicarea sa fățișă și anticonstituțională în știrbirea justiției

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat miercuri, într-un comunicat de presă, că intervențiile publice ale președintelui Klaus Iohannis pe lângă conducătorii Ministerului Public demonstrează "implicarea sa fățișă și anticonstituțională în știrbirea justiției".

Preşedintele Senatului a solicitat publicarea stenogramelor discuțiilor purtate de șeful statului cu cei doi responsabili din Ministerul Public.

"Credem că declarațiile date publicității până în prezent de președintele Iohannis, de procurorul-general și de procurorul-șef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente", a completat Călin popescu Tăriceanu.

"Nu cred că își închipuie cineva că, după aproape doi ani de tăcere la Cotroceni, perioadă în care a transformat Administrația Prezidențială în agenție de voiaj, președintele Iohannis a devenit brusc foarte preocupat și foarte vocal în apărarea independenței justiției. Intervențiile sale publice din aceste zile pe lângă conducătorii din Ministerul Public demonstrează implicarea sa fățișă și anticonstituțională în știrbirea independenței justiției", a subliniat senatorul.

Acesta a mai spus că, "tot deasupra legii și a Constituției și în total dispreț față de democrație se încadrează și intrarea președintelui României în fruntea unei campanii electorale fățișe în favoarea PNL".

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că, după alegerile parlamentare, "anchetele, dosarele, acuzațiile își vor fi făcut efectul, ele nu mai interesează, sunt lăsate pradă uitării, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale".

În opinia preşedintelui Senatului, "paradigma" pe care o folosește în declarații președintele Klaus Iohannis în vederea alegerilor este: "Eu apăr justiția, eu completez actul de justiție prin decizii politice, eu îi elimin pe corupți din scenă, eu schimb clasa politică".

Copreşedintele ALDE a ţinut să precizeze că realitatea este "diametral opusă".

"Realitatea este diametral opusă. DNA este instrumentul instituțional care inițiază la comandă politică compromiterea adversarilor președintelui, indiferent dacă aceștia sunt sau nu vinovați. DNA a devenit actorul politic principal al campaniei electorale (are toate atuurile să devină oricând partid). DNA are în același timp și prerogativele de anchetator, dar un anchetator aflat deasupra legii, pentru că aplică sau nu aplică legea pe bază de criterii discreționare și comenzi politice", a precizat Călin Popescu Tăriceanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-13Parerea ta...

RADIAN
13 Oct 2016

Exista încă aceste cuiburi de jefuitori de țară in libertate :băsescu,acest parazit tăriceanu vânzătorul de țară reprezentant al mafiei,dragnea,poantă,ghiță ,blaga.Televiziunile mafiei b1 ,romania tv promovează pe acest jefuitor de țară băsescu si pe udrea tot timpul.De ce acesti jurnalisti ai mafiei nu sunt arestați împreună cu cei care ii plătesc din hoții?
ANONIM
13 Oct 2016

Banii de la guvern pentru campaniile electorale merg le televiziunile care sustin aceste lichele votate de inculti si nemernici.
CROCODILUL FLAMAND
13 Oct 2016

AI PUS BOTUL LA MAFIA IMOBILIARA.....SA TE DUCI LA PUSCARIE..SCURT PE DOI...SI BASTA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray