2020-02-23 09:56

Tăriceanu: Klaus Iohannis face niște gafe enorme. Trece de limita Constituţiei

 |  07:02
Tăriceanu: Klaus Iohannis face niște gafe enorme. Trece de limita Constituţiei

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică seară, în cadrul unei emisiuni la România TV, că șeful statului Klaus Iohannis face "niște gafe enorme" de câte ori iese la declarații în ultima perioadă și intervine în actul justiției.

"Cred că președintele, de câte ori iese în ultima perioadă cu declarații în public, face niște gafe enorme, ne demonstrează că nu vrea să respecte voința majoritară a cetățenilor după alegeri, ne demonstrează că independența justiției este numai declarativ un obiectiv al domniei sale, că de fapt nu ține cont de necesitatea păstrării independenței justiției și intervine în ceea ce este actul de justiție, dând indicații procurorilor, cum am văzut nu demult. Probabil că este informat și cu alte lucruri pe care noi nu le știm. Este o imixtiune inacceptabilă și președintele, după cum vedem, începe din ce în ce mai mult să treacă de limita Constituției. Trebuie să cântărească foarte bine pentru că eu cred că sunt consecințe foarte grave pentru ceea ce înseamnă separația puterilor în stat, echilibrul puterilor în stat și, în final, funcționarea României ca un stat democratic care respectă drepturile individuale ale cetățenilor", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a susţinut că există riscul de a se declanșa o criză politică.

"Eu cred că, în momentul de față, suntem la începutul unei crize politice care se manifestă printr-o scădere a încrederii în instituția prezidențială. Aici nu pot să nu fac referire la recentul scandal Black Cube. Lucrul acesta ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care funcționează o serie de instituții din România, care sunt legăturile dintre aceste instituții și obiectivele care ies din sfera de acțiune a unora dintre instituții, în speță a instituției prezidențiale. Dacă lucrurile se vor dovedi că așa sunt, ne dau cu totul și cu totul o altă imagine asupra României, deci nu un stat de drept, ci, mai degrabă, un stat cu legături mafiote", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Chestionat dacă președintele Klaus Iohannis ar trebui să fie audiat în acest scandal, Călin Popescu Tăriceanu a spus: "Probabil că se va putea face lumină în acest dosar, dar stau să mă întreb: Cine să-l audieze?"

"Președintele este cel care numește conducerile tuturor parchetelor. Îmi imaginez cu dificultate cum se va putea realiza această anchetă la cel mai înalt nivel. Președintele pare să fie protejat, (...) cu toate că el ar trebui să fie în final respectuos față de lege. Președintele nu este între lege și Dumnezeu", a completat copreşedintele ALDE. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine