2019-12-09 20:17

Tăriceanu merge pe cartea antiamericană. Șeful ALDE îl atacă din nou pe ambasadorul SUA

 |  18:30
Tăriceanu merge pe cartea antiamericană. Șeful ALDE îl atacă din nou pe ambasadorul SUA

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reluat atacurile la ambasadorul SUA și a criticat joi Ministerul de Externe pentru că nu l-a convocat la discuții pe ambasadorul american Hans Klemm după reproșurile acestuia la adresa unor autorități ale statului român, inclusiv a Parlamentului, pentru a-i explica americanului limitele statutului său diplomatic.

Prin aceste atacuri repetate, fostul liberal pare să anunțe poziționarea formațiuni sale, ALDE, pe mesajul antiamerican, în vederea alegerilor parlamentare. El încearcă să dezvolte aceste sentimente în alegători și să îi atragă în demersul său spunându-le că ambasadorul SUA îi umilește pe români, făcându-se că nu observă că americanul vorbește doar despre corupție și despre legile prin care parlamentarii încearcă să îi salveze pe corupți, ca să nu mai vorbim despre respingerea solicitărilor DNA de ridicare a imunității unora dintre ei.

Tăriceanu a fost întotdeauna un susținător al acestor inițiative și atunci când au stârnit critici internaționale, el a contraatacat declarând că observațiile partenerilor euro-atlantici sunt atingeri la suveranitatea României.

„Cred că Ministerul de Externe ar fi trebuit să-l convoace imediat pe domnul ambasador şi să-i pună în vedere că tocmai statutul său diplomatic îi interzice aceste ieşiri publice şi de aceea îi pune în vedere să se abţină în viitor de la astfel de observaţii”, a spus Tăriceanu.

Supărarea lui Tăriceanu s-a îndreptat și asupra președintelui Iohannis, una dintre țintele sale preferate, despre care a afirmat că în calitatea pe care o are „avea obligaţia să intervină prompt şi fără rezerve pentru a stopa umilirea românilor şi a unor autorităţi române de către domnul ambasador”.

Fostul liberal l-a atacat pe Klemm și în luna mai, când a solicitat prima dată MAE să „intervină să pună lucrurile la punct”, după ce ambasadorul s-a văzut cu Valeriu Zgonea, aflat în plin scandal cu PSD pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. „Nu e normal ca ambasadorii să se amestece în astfel de chestiuni, să vină să acorde sprijin sau patronaj politic. Aceste lucruri nu se fac nicăieri. În niciuna din ţările din jurul României nu se întâmplă astfel de lucruri”, spunea atunci șeful ALDE.

Acum, pe Tăriceanu l-au supărat vorbele lui Hans Klemm pe 4 iulie, la sărbătorirea Zilei Naționale a SUA, când, lăudând „progresele semnificative” împotriva corupției în România, devenită „model pentru alte țări din regiune”, i-a sfătuit totuși pe parlamentari să întărească legislația anticorupție în loc să o submineze. „Alte guverne apelează la România pentru sfaturi, consiliere şi asistenţă tehnică în eforturile de înfiinţare a unor instituţii similare Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a subliniat Klemm.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-07Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
07 Iul 2016

HA HA...TOCMAI A FOST TRIMIS IN JUDECATA PENTRU CORUPTIE....CE SA VEZI..E DE VINA AMBASADORUL...GANDIRE DE BOLSEVIC PRIMITIV LA TARICEANU ASTA...CINE NU E CU NOI E DUSMANUL NOSTRU
MARIAN BALA
10 Iul 2016

Din trei postari una e postaca
ELENA
10 Iul 2016

D-nul Tariceanu are dreptate!
ARGUS
11 Iul 2016

La ce sa te astepti de la un nesimtit . Un jeg de om .
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Angajez specialist constituțional Comedia salvării lui Șova cu concursul conducerii Senatului și a președintelui acestuia, Călin Popescu Tăriceanu, a înregistrat miercuri o nouă etapă. Vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD) ne-a anunțat că Biroul Permanent al acestei camere răspunde Curții Constituționale că nu a existat un conflict instituțional în cazul Șova. Explicația este hilară: dacă ar fi fost un conflict ar fi însemnat că o instituție a statului ar fi folosit atribuțiile alteia. Chelaru pare să nu înțeleagă acuzele, și anume că o instituție a statului, respectiv Senatul, a blocat activitatea alteia, prin salvarea lui Șova
01 Apr 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray