2020-01-26 00:50

Tăriceanu, MESAJ FERM pentru Ludovic Orban: ”Nu vom participa la formarea viitorului Guvern”

 |  22:50
Tăriceanu, MESAJ FERM pentru Ludovic Orban: ”Nu vom participa la formarea viitorului Guvern”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat dificultatea lui Ludovic Orban de a trece în Parlament un viitor guvern din cauza cerințelor partidelor.

”Multe din cerintele partidelor sunt contradictorii. Exista partide care sustin alegerea primarilor in doua tururi si unele care nu sunt favorabile acestei idei. Unele partide doresc revenirea la republica procurorilor si ALDE care nu va accepta sa se vina cu OUG pe justitie in care sa anulam lucrurile bune. Revenirea la o minima independenta a judecatorilor. Incercarea de a intra in normalitate prin scoatere procurorilor care au facut procese abuzive care au afectat drepturi individuale.

 Nu va fi usor dar puteau sa se astepte la asta. Si noi ne asteptam cu totii. Exista o pozitie clara a ALDE, noi nu am pus conditii prealabile, am spus ca vom sprijini un guvern monocolor dar nu vom da un cec in alb lui Orban. Vom avea multa grija. Vom pune conditii. Mentinerea cotei unice de impozitare, sa n se dea OUG pe justitie, asta s-a cerut si la referendum. Obligatie care revine atat guvernului actual cat si viitorului guvern.

Si alte lucruri preucm un angajament clar si explicit cu privire la marile proiecte de investiti. Nu cred ca fiecare guverncare vine trebuie sa o ia de la 0. Trebuie sa fie continuitate, in privinta anumitor sectoare publice” a declarat Călin Popescu Tăriceanu la RomâniaTv.

Liderul ALDE a mai precizat că nu își dorește intrarea partidului său la guvernare, dar va vota guvern propus de Klaus Iohannis.

”Nu vom participa la formarea viitorului guvern, ramanem in Opozitie, dam un vot de investitutra dar ne mentinem independenta, dupa alegerile din 2020 vom vedea cum se va alcatui viitorul guvern!” a declarat Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine