2020-08-12 16:20

Tăriceanu, nemulțumit după consultările de la Cotroceni: ”Alegerile anticipate sunt NEPOTRIVITE”

 |  17:17
Tăriceanu, nemulțumit după consultările de la Cotroceni: ”Alegerile anticipate sunt NEPOTRIVITE”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat joi, după consultările de la Cotroceni, că soluţia alegerilor anticipate i se pare nepotrivită, deoarece ar avea consecinţe negative în plan politic şi economic, iar timpul câştigat faţă de alegerile la termen ar fi nesemnificativ.

"Constituţia prevede nişte paşi care sunt extrem de anevoioşi şi consumatori de timp. Drumul până la alegerile anticipate înseamnă aproximativ patru luni de zile, care creează o serie de consecinţe defavorabile. Constituţia României nu este una care să faciliteze recurgerea la soluţia alegerilor anticipate, din contră. (...) Consecinţele pe care le produce derularea procedurii de alegeri anticipate creează în toată această perioadă un imens blocaj legislativ, economic. (...) De aceea i-am spus preşedintelui că ni se pare această soluţie nepotrivită, mai ales că economia de timp la care se ajunge este una nesemnificativă. Alegerile anticipate ar putea să fie organizate cu aproximativ trei - patru luni înainte de alegerile la termen", a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-06

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

UPDATE: Iohannis a luat DECIZIA! Ludovic Orban, propus premier

Ponta, PROPUNERE inedită pentru Iohannis: Remus Pricopie să formeze un guvern de uniune națională
Parerea ta...

O BăTRâNEțE URâTă
06 Feb 2020

Tăriceanu un om care a încărunțit si a îmbătrânit de pomana intr-o clasa politica. Acest om nu a învățat nimic bun doar cum sa fure din banul public.
CAPUSE
06 Feb 2020

Diarie tradatoare tiritura pulitica
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz